Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Avoti: ES samitā netiks prezentēts jauns budžeta priekšlikums

Samitā par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu 2021.- 2027.gadam Briselē netiks prezentēts jauns budžeta projekts, atsaucoties uz avotiem Eiropas Komisijā (EK), vēsta Vācijas ziņu aģentūra DPA.

Sarunas sākās ceturtdien, ilga līdz vēlai naktij un turpināsies šodien.

Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, cenšoties rast izeju no strupceļa, arī atsevišķi tikās ar ES dalībvalstu līderiem.

Diplomātiskie avoti iepriekš ziņo, ka ES amatpersonas naktī pārstrādājušas budžeta plānu, ar kuru šorīt iepazīstinās bloka dalībvalstis. Taču DPA vēsta, ka jauns projekts netiks prezentēts.

Pārveidota priekšlikuma nav, atsaucoties uz avotiem EK, ziņo DPA.

Bija plānots, ka šodien sarunas atsāksies plkst.10 (plkst.11 pēc Latvijas laika), taču Mišels to sākumu atlicis vēl uz stundu līdz plkst.11, pavēstīja viņa preses pārstāvis.

Diskusijas par budžetu parasti ir smagas, nostādot bloka turīgākās valstis pret ES mazāk turīgajām, kas paļaujas uz ES subsīdijām un atbalstu.

Lielbritānijas izstāšanās no ES ir radījusi 60 līdz 75 miljardu eiro lielu robu bloka budžetā, kas jāaizpilda ar lielākām iemaksām vai izmaksu samazināšanu.

Sarunās ceturtdien ES līderi nespēja panākt kompromisu par valstu iemaksām ES budžetā un citiem jautājumiem.

Top komentāri

ko nu?
k
ES budžets ir iekapsulēts...
Barbala
B
Vai, vai, vai ko nu melojiet ? Latvijas politisko partiju- zaglu bandu prostituta Vaidere pirms paris menesiem vemstijas, ka Latvijas tautai ES budzets bus lidzigs ka iepriekseja septingade, bet nu izradas ka kads melo? Vai si meliga maita Vaidere tiks padzita no EP? Visi ES plerksteja, ka Lielbritanijas izstasanas no ES ietekmesot vien 4-8 milijardi, bet nu kads murgo par 60-80 milijardu zudumiem ES budzeta, kurs melo?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits