Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

EK apstiprina medikamenta Remdesivir izmantošanu Covid-19 pacientu ārstēšanā

Eiropas Komisija (EK) piektdien apstiprinājusi pretvīrusa medikamenta Remdesivir izmantošanu smagi slimu Covid-19 pacientu ārstēšanā Eiropas Savienībā (ES).

ES veselības komisāre Stella Kirjakidu norādīja, ka EK izmantos visas iespējas, lai nodrošinātu vakcīnu un efektīvu ārstēšanu cilvēkiem, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu.

EK apstiprinājums ir pēdējais solis, lai dotu zaļo gaismu Remdesivir izmantošanai ES.

EK sekojusi Eiropas Medicīnas aģentūras (EMA) rekomendācijai. Aģentūra pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Remdesivir, kas tiek pārdots ar nosaukumu Veklury, būtu jāapstiprina to Covid-19 pacientu ārstēšanai, kas ir vecāki par 12 gadiem un kuriem nepieciešams papildus skābeklis.

Remdesivir, ko ražo ASV uzņēmums Gilead Sciences, sākotnēji tika izstrādāts Ebolas ārstēšanai, bet tam bija neliela ietekme.

Starptautiskā pētījumā aprīļa beigās, piedaloties vairāk nekā 1000 dalībniekiem, tika secinās, ka Remdesivir izmantošana ārstēšanā samazina Covid-19 pacientu atlabšanas laiku vidēji no 15 dienām uz 11 dienām.

Top komentāri

Ļotis žēl
Ļ
Diena.lv ĻOTI BIEŽI, izplata vau nu feik, vai neprecīsas ziņas. Primkārt, Remdesevir distilēja Ralfs Bariks 2016 gadā (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26934220), kas bija gadu pēc tam, ka Remdesevir patenta turētājs, tas pats Ralfs Bariks, bija sintizējis koronovīrusu 2015. gadā (https://www.nature.com/articles/nm.3985). Remdesevir efektivitāte ir apšaubāma (https://www.clinicalomics.com/topics/patient-care/infectious-diseases/who-gaffe-releases-data-showing-remdesivir-not-effective-against-covid-19/)
ha, ha
h
Jaunākie pētījumi tomēr apstiprinājuši Trampa sākotnēji ieteiktā hidroksihlorokvina efektivitāti, par ko viņu skaļi apņirdza radikālie leftisti Sorosa padauzas "demokrāti".
jautājums
j
Vai roku mazgāšanu Eiropas Savienība vēl nav patentējusi kā medikamentu cīņai ar koronavīrusu? Ursulas metode. Kāda eiroAKKA varētu arī savākt maksājumus par katru roku mazgāšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits