Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES 30 000 jauniešu izsniegs bezmaksas vilcienu biļetes

Eiropas Komisija (EK) 2018. gada budžetā ir atvēlējusi 12 miljonus eiro, lai nodrošinātu 20 000 līdz 30 000 jauniešu, kuri šogad svin savu 18. dzimšanas dienu, bezmaksas Interrail biļetes. Īpašā biļete ļauj tās īpašniekam ceļot pa Eiropu gandrīz jebkurā vilcienā, vēsta Deutsche Welle.

Saskaņā ar budžeta aprakstu iniciatīvas mērķis ir "dot iespēju jauniem eiropiešiem izpētīt Eiropu, kā arī, kas ir vēl būtiskāk - labāk savienot jaunus cilvēkus ar Eiropas identitāti un veicināt izpratni par ES pamatvērtībām."

Kaut arī pastāv citas ES mēroga jauniešu apmaiņas programmas, Interrail projekta aprakstā tiek apgalvots, ka bezmaksas biļetes saņems jaunieši, uz kuriem šādas programmas neattiecas. Tas tiks darīts, lai dotu viņiem iespēju ceļojuma laikā iepazīt citas Eiropas kultūras, norādīts aprakstā. 

"Ir svarīgi, ka mēs piedāvājam visiem mūsu jauniešiem iespēju paplašināt redzesloku, piedzīvojot citas valstis," sacīja ES komisārs izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta jautājumos Tibors Navračičs. "Izglītība nav tikai tas, ko mēs apgūstam klasē, bet arī tas, ko mēs atklājam par citām eiropiešu kultūrām un tradīcijām."

Visiem ES dalībvalstu iedzīvotājiem, kuri dzimuši 2000. gadā, būs tiesības šogad saņemt bezmaksas biļeti, tas attiecas arī uz jauniešiem Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Maltā un Kiprā - ES dalībvalstīs, kas pašlaik nav daļa no Interrail tīkla.

Jaunieši, kuri saņems biļetes, tiks mudināti ceļot pa īpašiem maršrutiem "lai viņi tiešām pieredzētu Eiropu (kas ietvers mazāk populāros galamērķus)", minēts dokumentā. 

Joprojām jānosaka precīzs 18 gadus veco personu skaits, kuri saņems biļetes, kā arī precīzs izplatāmo Interrail biļešu veids. EK arī jāparedz citi darbības aspekti, tostarp publicitātes kampaņa, kas vērsta uz Eiropas vērtībām un identitāti.

Līdzīgi projekti turpināsies 2019. un 2020. gadā.

Tiek lēsts, ka nepieciešams vairāk nekā 1 miljards eiro, lai nodrošinātu ikvienu ES pilsoni, kurš šogad sasniegs 18 gadu vecumu, ar bezmaksas Interrail biļeti.

Top komentāri

@twitter
@
"It will also help making it even easier for terrorists you imported the last couple of years to roam around and wreak havoc. But security isn't your goal, is it?"
pa
p
Kurš par to maksās?
Toms
T
Kartejais ES idiotiskajs projekts ka nozagt naudu no ES budzeta. ES Latvija sanem niecigas subsidijas, jo Latvijas debilie diplomati, politiki nek nedarija, lai 2004. gqda pieprasitu taisnigas subsidijas, atskiriba no Polijas politikiem, bet nu teres simtiem milijonus, lai pa ES valstim par velti klejotu diena zagli, ka var ta atlaut skerdet ES iedzivotaju nodoklu naudu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits