Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

ES komisārs Moskovisī: Eirozonai vajag savu parlamentu

Eirozonai ir vajadzīgs savs parlaments un budžets, lai ierobežotu nevienlīdzību bagātāko un trūcīgāko dalībvalstu starpā, kas blokam draud ar sašķelšanos, pirmdien Polijas laikrakstā "Rzeczpospolita" publicētajā intervijā norādīja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas komisārs Pjērs Moskovisī.

"Ir nepieciešams radītu eirozonas budžetu. Un tas nebūs iespējams, neradot parlamentu valūtas savienībai, lai tēriņus pakļautu demokrātiskai kontrolei," skaidroja komisārs.

Eirozonas dziļāka integrācija ir "absolūti nepieciešama, lai saturētu valūtas savienību veidojošo tautsaimniecību atšķirības", viņš skaidroja, izsakoties par likstu mākto 19 valstu bloku.

"Ja mums arī turpmāk būs ziemeļi, kas ir pārtikuši, un dienvidi, kas ir grūtībās, kādā brīdī iznākums būs Eiropas projekta noraidīšana," brīdināja Moskovisī.

Eirozonas "parlamentam un budžetam būs nepieciešama izpildvara - eirozonas finanšu ministrs", piebilda komisārs.

Eiropas Komisija plāno "iepazīstināt ar eirozonas tālākās integrācijas analīzi" trešdien vēl pirms konsultācijām ar bloka dalībvalstīm, viņš sacīja.

Moskovisī ierosināto reformu īstenošanai būs nepieciešams ES valstu apstiprinājums, veicot izmaiņas bloka līgumos.

Tomēr Polija un citas jaunās ES austrumu dalībvalstis, kas atrodas ārpus eirozonas, ir ļāvušas noprast, ka iebildīs pret šādiem centieniem.

Varšava bažījas, ka "vairāku ātrumu" ES, ko atbalsta bloka smagsvari Vācija un Francija, paliks perifērijā.

Moskovisī uzsvēra, ka "nav pamata bažām", un uzstāja, ka "noraida divu ātrumu Eiropas ideju" un ka "Polija nav otrās šķiras ES dalībvalsts".

"Esmu pārliecināts, ka mēs varam turpināt integrāciju 27 dalībvalstu vidū, vienlaikus ļaujot tiem, kas vēlas virzīties uz priekšu - kā tas ir eirozonas gadījumā -, spēt īstenot savus plānus," piebilda komisārs.

Top komentāri

fakts
f
Vajadzēja ar pendelēm izlidināt no Eiropas grieķu sociālistus - tad varbūt izdotos saglabāt britu dalību.
Moscow Easy
M
Moskov Īzī vajag ar lāpstu pa kupri uzšaut un likt pie darba.Dēlj šiem pederastiem kuri bezd un neko nedara un tikai cełj nodevas ir pilnīgā pakałā ekonomika.
Roze
R
Pjers Moskovii ir totals idiots un daunis, kuram nav vietas ES politka. Ja jau sis idiots Moskovini nak klaja ar sadu idiotisku pazinojumu tad jau labak ir , ka ES valsti satjaunot savu nacionalo valutu un tad nebu snekadu dalisanos un kasku, bet sis idiots, izskatas, ka sev gatavo kadu siltu vietu, lai imitetu bezjedzogas darbiba sun sanemtu leilu algu un visa veida vajprata lielas un plasas privlegijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits