Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gruzijas opozīcija sola turpināt protestus

Gruzijas opozīcijas partijas ceturtdien solīja turpināt protestus, neraugoties uz valdošās partijas deputātu paziņojumu, ka parlamentā tiek atsaukts likumprojekts par "ārvalstu aģentiem", kas izraisīja plašus protestus un starptautisku nosodījumu.

"Kamēr nebūs garantiju, ka Gruzija ir stingri uz prorietumnieciska kursa, šie procesi neapstāsies," kopīgā paziņojumā apliecināja opozīcijas partiju grupa.

Opozīcija aicina uz jauniem protestiem ceturtdienas vakarā, lai pieprasītu vairāku desmitu aizturēto protestētāju atbrīvošanu.

Kā paziņojumā ceturtdien apliecināja Gruzijas parlamenta vairākums, likumdevēju sapulcē atsaukts plašus protestus izraisījušais likumprojekts par "ārvalstu aģentiem".

Parlamenta vairākumā ietilpst partiju "Gruzijas sapnis" un "Tautas spēki" deputāti.

Naktī uz ceturtdienu Tbilisi turpinājās protesti pret "ārvalstu aģentu" likumprojektu.

Policija lika lietā ūdens lielgabalus un asaru gāzi, bet aktīvisti policijas virzienā meta akmeņus un aizdedzināja atkritumu konteinerus.

Rustaveli prospektā aktīvisti sāka no soliņiem un citiem materiāliem sliet barikādes, vēstīja medijs "Paper Kartuli".

Spriežot pēc "Radio Brīvība" publicētajiem kadriem, rīta pusē protestētāji izklīda, bet notikumu vietā bija palikuši policisti un ugunsdzēsēji, kas dzēsa aizdedzinātās automašīnas.

Protesti Tbilisi izcēlās otrdien pēc tam, kad Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu, kas izpelnījies salīdzinājumus ar Krievijas 2012.gadā pieņemto "ārvalstu aģentu" likumu, ko Kremlis izmantojis opozīcijas apspiešanai un neatkarīgo mediju slēgšanai.

Likumprojekts paredz iekļaut "ārvalstu aģentu" sarakstā nevalstiskās organizācijas (NVO) un medijus, kas, neskaitot ieņēmumus no reklāmām, vismaz 20% finansējuma saņem no ārvalstīm. Par atteikšanos no reģistrēšanās "ārvalstu aģentu" reģistrā varēs uzlikt 25 000 laru (8800 eiro) lielu sodanaudu.

Gruzijas varasiestādes ir izpelnījušās plašu starptautisko kritiku par atkāpšanos no demokrātiskām reformām.

ASV vēstniecība Gruzijā norādīja, ka šo likumprojektu ir iedvesmojis Kremlis un tas ir pretrunā Gruzijas vēlmēm pievienoties Eiropas Savienībai (ES).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits