Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Igaunija sagaida, ka ES kandidātvalsts Serbija ieviesīs sankcijas pret Krieviju

Igaunija sagaida, ka Serbija, ar kuru notiek sarunas par uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES), ievēros bloka vērtības un pievienosies sankcijām pret Krieviju, otrdien aģentūrai BNS teica Igaunijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Stens Jūrs.

"Igaunija atbalsta ES paplašināšanu atbilstoši līgumos noteiktajam ietvaram un kandidātvalstu progresam saskaņā ar stingriem un godīgiem nosacījumiem. Kas attiecas uz kandidātvalstīm, mums ir ļoti nozīmīgs konsekvents progress likuma varas, pamatbrīvību, demokrātisko institūciju, valsts pārvaldes un ekonomikas konkurētspējas jomā," sacīja Jūrs.

"Ir arī svarīgi ievērot ES vērtības un pievienoties ES kopējai ārējai un drošības politikai, tostarp sankcijām," uzsvēra Igaunijas ĀM preses sekretārs.

Serbijas ārlietu ministrs Ivica Dačičs pirmdien Serbijas laikrakstā Danas publicētā intervijā sacīja, ka Baltijas valstis liek šķēršļus ārējās un drošības politikas sadaļas atvēršanai iestāšanās sarunā ar Serbiju.

Jaunākajā Eiropas Komisijas (EK) progresa ziņojumā par Serbiju, kas publicēts pagājušajā gadā, teikts, ka, salīdzinājumā ar situāciju gadu iepriekš, Serbijas pievienošanās ES deklarācijām un ES Padomes lēmumiem līmenis samazinājies no no 65% līdz 59%. Igaunijas valdības nostāja ir tāda, ka iestāšanās brīdī kandidātvalstij šim līmenim jābūt 100%.

 

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Serbija ir prasts Krievijas pakalpiņš...
Trollis JT
T
Baltijas valstis izliekas nesaprotam , ka ASV ir cits prezidents. Nepaies ilgs laiks un Donalds Tramps par to atgādinās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits