Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Junkers atzīst kļūdas migrācijas politikā

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers, trešdien uzrunādams Eiropas Parlamentu, atzina, ka pieļauta traģiska kļūda, atsakoties no Itālijas pērn Vidusjūrā realizētās migrantu meklēšanas un glābšanas operācijas Mare Nostrum un neaizstājot to ar apjomā līdzvērtīgu Eiropas Savienības valstu kopīgu glābšanas operāciju, vēsta Associated Press.

Itālijai Mare Nostrum izmaksāja ap deviņiem miljoniem eiro mēnesī, un tā vairs nevarēja atļauties to finansēt, tai nepietika ne tehnisko līdzekļu, ne cilvēkresursu operācijas turpināšanai.

Mare Nostrum tika aizstāta ar ES robežaģentūras Frontex koordinēto misiju Triton, kuras galvenais uzdevums bija uzraudzīt robežu 30 jūras jūdžu attālumā no Itālijas krastiem. Tās budžets bija tikai 2,9 miljoni eiro mēnesī.

Pēdējo nedēļu laikā nepietiekamajiem glābšanas spēkiem neizdevās izglābt ap 1700 imigrantu, kas noslīka, mēģinot izmantot Vidusjūru nelegālai ieceļošanai Eiropas Savienībā.

Pagājušajā nedēļā notikušajā ES ārkārtas samitā tika nolemts trīskāršot Triton budžetu līdz deviņiem miljoniem eiro mēnesī.


sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits