Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivā nogalināti 14 cilvēki

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivas pilsētai, Ukrainas ziemeļos, trešdien nogalināti 14 cilvēki un 61 ievainots, bet vēl seši pazuduši, trešdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Kā pavēstīja policija, triecienā nodarīti postījumi sociālās infrastruktūras iestādēm, universitātes ēkai, slimnīcai un 16 daudzstāvu dzīvojamām ēkām.

"Ienaidnieks veica trīs raķešu triecienus gandrīz pašā [Čerņihivas] pilsētas centrā. Ir nogalināti civiliedzīvotāji un daudzi ievainoti. Pašlaik strādā glābēji," sociālajos tīklos paziņojis Čerņihivas apgabala gubernators Vjačeslavs Čauss. Vēlāk televīzijā viņš sacīja, ka bojātas daudzas daudzstāvu ēkas un civilā infrastruktūra, kā arī desmitiem automašīnu.

Čerņihivas mērs Oleksandrs Lomako norādīja, ka raķetes trāpījušas ļoti apdzīvotā rajonā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš lūdzis sabiedrotos sūtīt Ukrainai vairāk raķešu, lai novērstu Krievijas gaisa uzbrukumus, paziņoja, ka Ukrainai nebija pietiekamu pretgaisa aizsardzības līdzekļu, lai pārtvertu trīs raķetes, kas trāpīja Čerņihivai.

"Zem drupām joprojām ir cilvēki. Meklēšanas un glābšanas operācija turpinās," sociālajos tīklos paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Čerņihivas pilsēta atrodas aptuveni 145 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Kijivas, un pirms kara tajā dzīvoja aptuveni 285 000 iedzīvotāju. Kad 2022.gada februārī Krievijas tanki iebruka Ukrainā no Baltkrievijas teritorijas, pilsēta tika smagi izpostīta.

Ukraina ir aicinājusi ārvalstu sabiedrotos piegādāt tai modernākas pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai atvairītu sistemātiskos Krievijas triecienus Ukrainas infrastruktūrai.

Krievija pēdējās nedēļās ir pastiprinājusi uzbrukumus Ukrainas energotīklam, taču Lomako sacīja, ka bojātā astoņu stāvu infrastruktūras ēka nav saistīta ar elektroenerģijas ražošanu.

Zelenskis uzsvēra, ka uzbrukums Čerņihivai nebūtu noticis, ja "Ukraina būtu saņēmusi pietiekamu pretgaisa aizsardzības tehniku un ja pasaules apņēmība pretoties Krievijas teroram būtu bijusi pietiekama."

"Terors ir jāaptur. Pretgaisa un pretraķešu aizsardzība ir tas, kas Ukrainai šobrīd ir nepieciešams," norādīja Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

(Papildināta 1. un 2. rindkopa; Labots virsraksts)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits