Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lielbritānijā par dzimumnoziegumu notiesāts Latvijas valstspiederīgais

Lielbritānijā par seksuālu uzbrukumu sievietei notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kuru tiesnesis atzinis par "ārkārtīgi bīstamu dzimumnoziegumu varmāku", vēsta Bristoles laikraksts "Evening Post".

41 gadu vecajam Oskaram Burkevicam noteikts cietumsods uz nenoteiktu laiku ar tiesībām lūgt pirmstermiņa atbrīvošanu pēc diviem gadiem.

Pirmstermiņa atbrīvošanas gadījumā Burkevics tiks deportēts uz dzimto Latviju, kur viņš jau izcietis divus cietumsodus par dzimumnoziegumiem.

Burkevics pagājušā gada septembra pievakarē nomaļā vietā Bristolē uzbrucis 27 gadus vecai sievietei, nogāžot viņu zemē un mēģinot izģērbt.

Sieviete aktīvi pretojusies varmākam, un viņai izdevies izrauties. Satrauktā sieviete izsaukusi policiju un kopā ar policijas patruļu netālu atpazina Burkevicu ejam pa ielu.

Izmeklētājiem varmāka atzinies, ka vēlējies redzēt kailu sievieti, viņu iebiedēt un pazemot, taču noliedza nodomu izvarot savu upuri.

Bristoles apgabala tiesas tiesnesis Marks Hortons Burkevicam piesprieda cietumsodu, lai pasargātu no viņa sabiedrību, kas nozīmē, ka apsūdzētajam cietumā būs jāpavada vismaz divi gadi un tad viņš varēs lūgt atļauju atbrīvošanai.

"Es Jūs uzskatu par ārkārtīgi bīstamu dzimumnoziegumu varmāku, no kura nepieciešams pasargāt britu sabiedrību," tiesā sacīja Hortons.

Spriedums arī paredz, ka Burkevics uz mūžu tiks iekļauts Lielbritānijas dzimumnoziegumus pastrādājušo noziedznieku reģistrā.

Hortons arī ieteica atbrīvošanas gadījumā Burkevicu deportēt uz dzimteni.

Latvijā Burkevics izcietis trīs gadu cietumsodu par kādas sievietes vardarbīgu izģērbšanu sabiedriskā tualetē.

Pēc iznākšanas brīvībā Burkevics pastrādāja jaunu dzimumnoziegumu, žņaudzot un ar varu izģērbjot 14 gadus vecu meiteni. Par šo noziegumu viņam piespriests četru gadu un septiņu mēnešu cietumsods.

Pēc soda izciešanas Burkevics izceļojis uz Īriju un pēc tam pārcēlies uz Lielbritāniju, kur viņš dzīvoja Bristolē, strādājot vietējā fermā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits