Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Melnkalnes ekspremjers: Krievija vēlas sagraut ES

Melnkalnes bijušais premjerministrs Milo Džukanovičs otrdien aicināja Eiropas Savienību (ES) apturēt Krievijas destruktīvo ietekmi Balkānos, ieskaitot Kremļa izvērsto dezinformācijas kampaņu. Džukanovičs no amata atkāpās oktobrī pēc Krievijas sarīkota mēģinājuma viņu nogalināt un destabilizēt Melnkalni, lai novērstu tās pievienošanos NATO.

Intervijā ziņu aģentūrai Associated Press Džukanovičs sacīja, ka Maskava "ir izvērsusi sava veida karu pret Eiropu un Rietumiem kopumā" un apdraud "pašas Eiropas Savienības pastāvēšanu", atbalstot ultralabējos grupējumus, kuri ir pret 28 valstu bloku.

"Melnkalne atklāja, ka tā atrodas uguns līnijā," norādīja Džukanovičs. "Taču es esmu pārliecināts, ka Melnkalne nav galvenais mērķis."

"Pēc Krievijas kampaņām Ukrainā un Sīrijā Balkāni izrādījās laba teritorija spēka demonstrēšanai," sacīja ekspremjers. "Ar Melnkalnes piemēru Krievija vēlējās parādīt, ka Eiropa un NATO nevar paplašināties bez tās piekrišanas. Es uzskatu, ka tas ir galvenais vēstījums ES un NATO."

Melnkalne šogad cer kļūt par NATO dalībvalsti, savukārt Krievija šo soli uzskata par provokāciju un draudiem savai drošībai.

Pēc Džukanoviča teiktā, viņaprāt, Maskava turpinās savus centienus destabilizēt Melnkalni ar savu destruktīvo propagandas kampaņu.

"Nepaiet ne nedēļa bez Maskavas vēstījuma, ka mums nav vietas NATO, ka mums ir jāpārdomā sava orientācija un ka tas var novest pie politikas un drošības destabilizēšanas Melnkalnē," norādīja Džukanovičs.

Kā ziņots, pērnā gada 16.oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums, kura laikā bija paredzēts noslepkavot Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Melnkalnes tiesa ar cietumsodiem notiesājusi astoņus Serbijas pilsoņus par dalību sazvērestībā.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Krieviju jādefederalizē uz to viss par laimi mums iet!
replika
r
Tas ir interesanti, ka Krievija vārdos tik aktīvi cīnās pret terorismu, bet pati atbalsta ultralabējos, kas nodarbojas arī ar terorismu. Krievija protams vēlas sagraut ES, taču sabruks pati, jo kas citam bedri rok...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits