Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Polijas parlamentā transseksuāle un gejs

Jaunievēlētā Polijas parlamenta sastāvs mudina domāt, ka tradicionāli stingri katoļticīgajā valstī mazinās baznīcas ietekme, norāda analītiķi. Otrdien pirmo reizi valsts vēsturē svinīgo deputāta zvērestu parlamentā jeb Seimā nodeva transseksuāle, kā arī atklāts gejs.

57 gadus vecā Anna Grodzaka vēl pagājušogad bija vīrietis, vārdā Kšištofs, kurš Taizemē veica dzimuma maiņas operāciju. Panākumus ziņu aģentūrai AP viņa skaidro ar to, ka vēlētāji «kāro pēc modernas Polijas, Polijas, kura atvērta dažādībai, Polijas, kurā visi cilvēki justos labi, neskatoties uz viņu atšķirībām». Lai gan A. Grodzakai pēc ievēlēšanas nācies saskarties ar dažu agresiju, lielākoties cilvēki esot atbalstoši.

Zvērestu nodeva arī 35 gadus vecais Roberts Bedrons, kurš neslēpj savu homoseksualitāti un solījis cīnīties par viendzimuma laulību legalizāciju.

Abi deputāti pārstāv jauno partiju Palikota kustība, kura asi kritizē garīdzniecību, iestājas par aborta, viendzimuma laulību un marihuānas legalizāciju. Partija oktobrī notikušajās vēlēšanās guva 10% atbalstu, kas ir trešais augstākais rādītājs. Partiju izveidojis viens no eskcentriskākajiem valsts politiķiem un uzņēmējiem Janušs Palikots.

Analītiķi lēš, ka partijas panākumi skaidrojami ar reliģiozitātes mazināšanos jauniešu vidū. «Tas ir patiess mājiens, sevišķi no jauniem cilvēkiem, ka katoļu baznīcas piedāvātā reliģijas forma Polijā netiek skaidri uztverta jauniešu vidū,» dominikāņu ordeņa bijušo vadītāju Mačeju Zjebu citējis BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits