Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Polijas pretestība aizkavē vienošanos par ES palīdzību Ukrainai

Polijas pretestība nobremzējusi Eiropas Savienības (ES) vienošanās ratificēšanu par minimālo uzņēmumu ienākuma nodokli un 18 miljardu eiro palīdzību Ukrainai, ceturtdien atklājuši diplomāti.

27 ES valstis pirmdien panāca sarežģītu vienošanos, kas dod zaļo gaismu gan palīdzībai Ukrainai, gan minimālajam uzņēmumu ienākuma nodoklim 15% apmērā.

Vienošanās ietver kompromisu ar Ungāriju un Budapeštai paredzētā iesaldētā ES finansējuma atbrīvošanu. Bija plānots, ka vienošanos oficiāli apstiprinās trešdienas vakarā, bet Varšavas iebildumu dēļ to neizdevās izdarīt.

Polijai ir iebildumi pret minimālo uzņēmuma ienākuma nodokli, bet Varšava uzsvērusi, ka neiebilst pret ES palīdzību Ukrainai.

Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis norādījis, ka Ukrainas palīdzības sasaistīšana ar minimālo uzņēmuma ienākuma nodokli ir šantāža.

Polija cenšas pārliecināt ES, ka tā ir panākusi pietiekamu progresu reformās un ir tiesīga saņemt miljardiem eiro lielo finansiālo palīdzību ekonomikas atlabšanai pēc pandēmijas.

Šī iemesla dēļ Polija agrāk bremzēja minimālā uzņēmumu ienākuma nodokļa ieviešanu, taču šķita, ka Varšava jau pirms vairākiem mēnešiem atteikusies no saviem iebildumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits