Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Reitings: Londona ir studentiem labvēlīgākā pilsēta

QS augstākās izglītības datu analītiķi ikgadējā studentiem labvēlīgāko pilsētu reitinga 1. vietā ierindojuši Lielbritānijas galvaspilsētu Londonu. Iepriekš šos laurus plūca Monreāla, kas šoreiz ieņem 4. vietu, un Parīze, kas šoreiz novērtēta ar 5. vietu, apkopojis BBC.

Reitings izveidots, ņemot vērā dažādus faktorus kā universitāšu skaits pilsētā, lokālais darba tirgus, kultūru daudzveidība un dzīves kvalitāte. Redzējums šajā jautājumā gūts, aptaujājot 50 000 studentus, kā rezultātā iespējams skaitliski novērtēt dažu studentu pilsētu plusus un mīnusus.

Saskaņā ar reitinga veidošanas laikā dzirdētajām atziņām studentiem Londonā pieejamas visvairāk pasaules mēroga augstākās izglītības iestādes, tostarp Londonas Impērijas koledža, Londonas Universita'tes koledža, Londonas Ekonomikas augstskola un citas. Tāpat novērtēts, ka studentiem Londonā pieejams plašs kultūras nozaru spektrs – muzeji, teātri, kino un restorāni.

Šī pilsēta tiek atzīta arī par draudzīgu vietu darba devēju satikšanai un darba atrašanai.

Kā problēma norādīta dzīvošanas augstās izmaksas, atzīstot, ka Londona bieži ir par dārgu studentu budžeta iespējām.

QS pētījuma direktors Bens Sovters apgalvojis - pētījums atspoguļo, ka Londona joprojām ir lieliska vieta studentiem, neskatoties uz dārgajām izmaksām.

Otrajā vietā ierindota Tokija, kas atzinīgi tiek vērtēta saistībā ar drošību, gaisa tīrību un dzīves kvalitāti. Šajos mērījumos vislabāk novērtēta Toronto Kanādā, pārspējot gan Tokiju, gan Amsterdamu.

Trešo vietu reitingā ieņem Melburna, kamēr Sidneja ierindota 9. vietā.

Akadēmisko Pasaules Universitāšu Rangā ASV universitātes dominē, ieņemot pirmās četras vietas, liecina Masačūsetsas Tehnoloģijas institūta izveidotais saraksts. Tomēr studentu pilsētu topā ASV spējusi iekļūt vien 30 labāk novērtēto pilsētu sarakstā, kurā iekļautas Bostona un Ņujorka.

Kā visdraudzīgākās pilsētas studentu budžetam atzītas Budapešta un Kualalumpura Malaizijā.

Cits šajā nedēļā publicēts pētījums pauž informāciju, ka divi galvenie faktori, pēc kā studenti izvēlas studēt ārzemēs, ir izglītības kvalitāte un, vai augstskolas lokācija tiek uztverta kā draudzīga vide.

Starptautiskajā studiju pētījumā, kurā apvaicāti 67 000 cilvēku, secināts, ka 39% studentu no Eiropas Savienības (ES) valstīm pauduši pārliecību, ka Brexit dēļ mazinājusies interese mācīties Lielbritānijā. Viņiem radies iespaids, ka, šai valstij izstājoties no Eiropas Savienības, studijas šajā valstī kļūs dārgākas un mazāk interesantas studentiem no ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits