Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stāvoklis Ukrainas frontē svētdien

Krievijas karaspēks cenšas saniegt Hersonas apgabala administratīvās robežas, lai radītu labvēlīgus apstākļus uzbrukumam Mikolajivai un Krivijrihai, svētdien paziņojis Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Lai palielinātu ofensīvās operācijas tempu, Krievijas Federācijas bruņoto spēku vadība turpina veikt pasākumus, lai stiprinātu sava karaspēka trieciena potenciālu. Ieroči un militārā tehnika, kas izņemta no noliktavām Rietumu, Centrālajā, Austrumu militārajos apgabalos un Ziemeļu flotē, pa dzelzceļu tiek pārvietota uz pierobežas rajoniem ar Ukrainu," paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Dienvidbugas apgabalā Krievijas karaspēks cenšas sasniegt Hersonas apgabala administratīvās robežas un radīt labvēlīgus apstākļus uzbrukumam Mikolajivai un Krivijrihai.

Ukrainas ziemeļaustrumos ienaidnieks turpina Harkivas apšaudi un bombardēšanu.

Krievijas karaspēks arī turpina uzbrukt Izjumas un Barvinkoves un Izjumas un Slovjanska virzienos.

Lai nodrošinātu aizsardzību no gaisa, Krievijas karaspēks izvietojis divas pretgaisa raķešu divīzijas, kas bruņotas ar "Buk-M2" un "Tor-M" raķešu sistēmām. Uzbrūkošajiem spēkiem piegādāti arī ieroči un palīgā npsūtīti aptuveni 1000 cilvēki, ko Krievijas karaspēks "mobilizējis" Donbasā.

Doneckas un Tavrijskes virzienos Krievijas karavīri veic aktīvas operācijas gar kontakta līniju. Ienaidnieks cenšas veikt uzbrukumus no gaisa un apšauda Ukrainas armijas pozīcijas.

Krievijas karaspēks virzās uz Oleksandrivku un Krimki, kā arī veic uzbrukumus Popasnas virzienā.

Kurahoves apgabalā Krievijas karaspēks ar artilērijas atbalstu cenšas izlauzties cauri Ukrainas vienību aizsardzībai Olenivkas un Novomihailivkas rajonā.

Ukrainas ziemeļos ienaidnieks apšaudījis Ukrainas armijas pozīcijas no Brjanskas apgabala.

Ukrainas pretgaisa aizsardzība sestdien notriekusi divas Krievijas militārās lidmašīnas un septiņus bezpilota lidaparātus.

Doneckas un Luhanskas reģionos vien Ukrainas spēki pēdējās 24 stundās atvairījuši deviņus ienaidnieka uzbrukumus, iznīcinājuši astoņus tankus un artilērijas sistēmu, 24 kaujas bruņumašīnas un vēl sešus Krievijas armijas transporta līdzekļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits