Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Krievijā nerimstas draudu zvani

Draudu zvani par sabiedriskajās un dzīvojamajās ēkās ievietotiem spridzekļiem nav nekas jauns Krievijā, kur pēdējos desmit gados ir notikuši vairāki asiņaini terora akti. Taču šomēnes valsts ir piedzīvojusi simtiem viltus zvanu, kuru dēļ ārkārtas dienestiem nācies evakuēt tūkstošiem cilvēku pilsētās visā Krievijā. Varasiestādes to ir nodēvējušas par "telefonterorismu", bet pagaidām nav skaidrs, kas ir draudu zvanu organizētāji. Notiekošais ļāvis uzpeldēt visdažādākajām versijām par zvanu veicējiem un viņu mērķiem.

Mediji izplatījuši ļoti atšķirīgas versijas par viltus zvanu iespējamajiem veicējiem.

Kremļa finansētā ziņu aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz anonīmiem avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, 14. septembrī vēstīja, ka viltus spridzināšanas draudus izteicis teroristiskais grupējums Islāma valsts. Aģentūra tajā pašā dienā arī ziņoja, ka esot sazīmēti vairāki aizdomās turamie, kurus izsludināšot starptautiskajā meklēšanā.

Dienu agrāk RBK citēja Federālajam Drošības dienestam tuvu stāvošu personu, kas apgalvoja, ka aptuveni 90% draudu zvanu esot veikti no IP adresēm Ukrainā. Avots arī norādīja, ka draudu zvanus organizējot "citas valsts valdība". Savukārt prokremliskā avīze Komsomoļskaja pravda apgalvoja, ka zvanus organizējot ukraiņu «kiberkaravīri ».

Ziņu vietnē Meduza parādījās teorija, ka draudu zvani varētu būt pareizticīgo radikāļu darbs. Kristīgie fundamentālisti jau mēnešiem protestē pret mākslas filmu Matilda, kas vēsta par kanonizētā Krievijas pēdējā cara Nikolaja II mīlas dēku ar poļu balerīnu. Iepriekš ir izteikti draudi aizdedzināt kinoteātrus, kas izrādīs filmu.

Savukārt izdevums Argumenti i fakti, atsaucoties uz kādu Aizsardzības ministrijas amatpersonu, rakstīja, ka valstī notiekot līdz šim nepieredzēti plašas pretterorisma mācības. Ziņa vēlāk tika izņemta no izdevuma interneta vietnes. Izskanējusi arī versija, ka tā ir specdienestu operācija, lai attaisnotu valdības vēršanos pret interneta brīvību.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 20 septembra avīzē Diena!

Top komentāri

...
.
Kadirovs pateiks, ka viņš ir vienīgais, kurš var glābt Pupaikostānu no visa veida terorismiem. Šašlik akbar!
cockamegi
c
Dievs nav mazais berns,jo saprot,ka satana sakne ir krievija?
Tas ir tikai sākums.
T
Kad sāksies masveida plūdi un citas dabas katastrofas, vairosies arī noziedzība. Pagaidām tikai ziediņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits