Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija
Krievija uz Vašingtonu nosūtīja speciālu lidmašīnu, kas Maskavā nogādāja 35 no ASV izraidītos krievu diplomātus un viņu ģimenes locekļus

Krievija sagaida no ASV izraidītos

Krievijā atgriezušies 35 diplomāti, kurus pagājušajā nedēļā no ASV izraidīja aizejošā Baltā nama administrācija, reaģējot uz amerikāņu specdienestu izteiktajām apsūdzībām, ka Krievija īstenojusi kiberuzbrukumus, lai ietekmētu novembrī notikušo Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanu iznākumu. To uzvarētājs Donalds Tramps ir atklāti apšaubījis ASV izlūkdienestu atklājumus un uzslavējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par atteikšanos atbildēt ar amerikāņu diplomātu izraidīšanu no savas valsts. Tikmēr viens no Trampa tuvākajiem padomniekiem uzskata, ka pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas jaunās sankcijas pret Krieviju ir nesamērīgas.

Putins ielūdz uz eglīti

Izraidītie krievu diplomāti ar saviem ģimenes locekļiem – kopā 96 cilvēki – Maskavā ielidoja naktī uz pirmdienu. Dzimtenē viņus nogādāja ar speciālu reisu no Vašingtonas, ko nodrošināja īpašo lidojumu vienība Rossija, kas pārvadā Krievijas prezidentu un valdības locekļus. 

Krievijas vēstniecības Vašingtonā un konsulāta Sanfrancisko darbiniekiem Savienotās Valstis bija jāpamet 72 stundu laikā pēc tam, kad Baltais nams 29. decembrī diplomātus pasludināja par "nevēlamām personām". "Pēdējās vecā gada dienas viņi pavadīja bez miega un atpūtas, kravājot bagāžu un nokārtojot dažādas saistības," kāda Krievijas vēstniecības Vašingtonā darbinieka ierakstu sociālajā tīklā Facebook citē raidsabiedrības BBC krievu redakcija. 

ASV varasiestādes arī likušas slēgt divus Krievijas diplomātiskajam dienestam piederošus īpašumus Ņujorkā un Mērilendā, kurus savām operācijām esot izmantojušas krievu spiegu aģentūras. 
Papildus tam Obama izsludināja sankcijas pret deviņām Krievijas institūcijām un amatpersonām. To vidū ir Federālais drošības dienests un Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba galvenā pārvalde (bijusī Galvenā izlūkošanas pārvalde). 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 3.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits