Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Maskavā tūkstoši protestē pret Telegram bloķēšanu

Tūkstošiem cilvēku pirmdien pulcējās mītiņā Maskavā, lai paustu atbalstu interneta brīvībai un protestētu pret Krievijas varasiestāžu centieniem apturēt populārās ziņapmaiņas lietotnes Telegram darbību.

Mītiņš pulcēja neparasti lielu dalībnieku skaitu - vairāk nekā 10 000. Daudziem bija rokās plakāti, citi gaisā lidināja papīra lidmašīnas, kas ir Telegram simbols.

Daudzi pieprasīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina demisiju.

Mītiņa dalībniekus uzrunāja opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Politiķis nosodīja varasiestādes un uzraudzības dienestus, kas nobloķējuši Telegram.

Navaļnijs paziņoja, ka policija aizliegusi viņam aicināt cilvēkus uz varasiestāžu neatļauto mītiņu Maskavas centrā 5.maijā, un, izsakoties sarkastiski, viņš klātesošos "neaicināja" uz šo protesta akciju.

Aktīvisti un IT biznesa pārstāvji, kas uzstājās mītiņā, pauda nosodījumu Telegram bloķēšanai, pauda atbalstu interneta brīvībai un vārda brīvībai.

Skanēja arī tādi saukļi kā "Krievija būs brīva!" un "Nost ar caru!".

Krievijas federālais mediju uzraudzības dienests Roskomnadzor 16.aprīlī sāka mēģinājumus bloķēt Telegram un kopš tā laika interneta lietotāji Krievijā ziņo par ievērojamiem traucējumiem tīmekļa darbībā.

Maskavas Tagankas rajona tiesa šomēnes deva rīkojumu bloķēt Telegram, jo tās uzturētāji atteikušies nodot Federālajam Drošības dienestam (FDD) lietotāju privātās sarakstes atšifrēšanas atslēgas.

Bezmaksas ziņapmaiņas lietotne, kas ļauj lietotājiem apmainīties ar rakstiskiem vēstījumiem, fotogrāfijām un videoierakstiem, kopš izveidošanas 2013.gadā piesaistījusi vairāk nekā 200 miljonus cilvēku.

Top komentāri

Jānis
J
Maskavieši- malači! Navaļnijs- super vecis! Bailes, ka neaiziet pa Nemcova taku:(
Irlielāmērāticams
I
ka ikviena sevi cienoša žurnālista rīcībā ir vismaz viens drons... un no gaisa tiek filmēts trīs reizes biežāk, nekā no zemes... tak nofilmējiet to brīvības alkstošo 10 000 (!) ļaužu masu no augšas! Lai var izskaitīt! Ja šis attēls ir no minētā pasākuma, tad tur nav vairāk par vienu tūkstoti (ar gaku).
Koa ?
K
Skanēja arī tādi saukļi kā "Krievija būs brīva!" un "Nost ar caru!".-Kad Latvijā skanēs :LATVIJA BŪS BRĪVA": un NOST AR ZAGĻU REŽĪMU: Latvijā arī ir interneta cenzūra, un valdošās Vašingtonas kliķes pavēles ko izpilda Latvijas valdības vergi kas pazemīgi kalpo Vašingtonas banksteriem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits