Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

VIDEO: Krievijas armijas koris dzied slavas himnu Krimas zaļajiem cilvēciņiem

Krievijas armijas kora oficiālajā YouTube kanālā publicēts skaņdarbs Pieklājīgie cilvēki, kurā glorificēti un slavināti militārajās uniformās bez atpazīšanās zīmēm tērptie, bruņotie vīri, kas faktiski pārņēma kontroli Krimā pirms tās aneksijas, vēsta ziņu aģentūra AFP. Aleksandrova ansamblis, pasaulē plašāk zināms kā Sarkanās armijas koris, "pieklājīgos cilvēkus" slavinošo skaņdarbu pirmo reizi atskaņojis Krimas tūres laikā, kas sākta šā gada 10. aprīlī.

Skaņdarbā apdziedāts, kā "bruņotie vīri vienkārši pieklājīgi stāv blakus [Krimas iedzīvotājiem], pieklājīgi nes ieročus", un  to "sejas ir pieklājīgas, ķiveres pieklājīgas, pat tērauda mašīnas ir pieklājīgas".

Labi bruņotie vīri uniformās bez pazīšanās zīmēm, kuri februārī Krimā ielenca varas iestāžu ēkas un militāros objektus, Krievijā tiek dēvēti par "pieklājīgajiem cilvēkiem", jo klusējuši, atteikušies sevi identificēt, taču labprāt pozējuši fotokamerām kopā ar bērniem un sievietēm.

Savukārt valstīs, kas atklāti nosodījušas Krimas aneksiju un Krievijas agresiju Ukrainā, bruņotie vīri tiek dēvēti par "zaļajiem cilvēciņiem", kaut jau drīz pēc to ierašanās Krimā tapa skaidrs, ka tie ir profesionāli apmācīti Krievijas karavīri, nevis vietējie pašsaizsardzības spēki, kā līdz pat aprīļa otrajai pusei apgalvoja Kremlis.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins tikai aizvadītajā ceturtdienā, 17. aprīlī, pirmo reizi publiski atzina, ka Krimas referenduma laikā un pirms tā Krimā atradās Krievijas karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits