Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Erdogans plāno priekšvēlēšanu mītiņu Eiropā

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka nākamajā mēnesī plāno organizēt priekšvēlēšanu demonstrāciju Eiropā, bet neatklāja kurā valstī.

Prezidents, uzrunājot valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) locekļus, paziņoja, ka pasākums plānots iekštelpās sporta arēnā.

Erdogans sacīja, ka visi sagatavošanās darbi ir veikti, bet piebilda, ka pagaidām vēl nevēlas atklāt, kurā valstī pasākums notiks.

Pagājušajā gadā attiecības starp Turciju un vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp Austriju un Vāciju saasinājās, jo tās aizliedza savā teritorijā izvērst aģitāciju pirms referenduma par Turcijas konstitūcijas grozījumiem.

Austrijas kanclers Sebastians Kurcs pagājušo piektdien paziņoja, ka valdība neļaus valsts teritorijā īstenot priekšvēlēšanu kampaņu Turcijas parlamenta un prezidenta vēlēšanām, kas gaidāmas 24.jūnijā.

Jau vēstīts, ka Erdoans pagājušajā nedēļā izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, to rīkošanu pēc galēji labējās Nacionālās kustības partijas (MHP) aicinājuma pārceļot par pusotru gadu agrāk.

Vienā dienā notiks gan prezidenta, gan parlamenta vēlēšanas. Sākotnēji tās bija paredzēts rīkot 2019.gada 3.novembrī.

Pirmstermiņa vēlēšanu rīkošana politikas komentētājiem bija pārsteigums, jo Erdogana valdība līdz šim bija vairākkārtīgi uzsvērusi, ka pirmstermiņa vēlēšanas netiks rīkotas.

Vēlēšanas paātrinās pāreju uz jauno prezidentālo sistēmu, kas stāsies spēkā pēc vēlēšanām.

Opozīcija bažījas, ka prezidentālā sistēma sagraus jau tā satricināto varu līdzsvaru un vēl vairāk nostiprinās Erdogana autoritāro režīmu. Erdogana kritiķi arī apšauba vēlēšanu rīkošanu ārkārtas stāvokļa laikā.

 

Top komentāri

ha-ha-ha
h
ES valstis ir iekritušas savu vērtību bedrē. Erdogana reklāmisti ir izdomājuši gudru reklāmas triku. Ja ES valstis aizliegs šādu pasākumu ES teritorijā, tad pats šis aizliegums būs turkiem vislabākais arguments balsot par Erdoganu. Bet ja ES valstis to atļaus, turku domās, ka Erdogans Eiropu jau ir iekarojis. Vai jūs ņemsit saldējumu ar zemenēm vai ar avenēm?
Alahs
A
Loti ceru, ka sim turku sultanam Erdoganam neviena ES valsts sadas privlegijas nepieskirs, lai sis izplatitu Turcijas propogandu citu valstu teritorija.
Def
D
Mītiņo vien savā turcijā un nelien eiropā !!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits