Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pulksteņlaiku neskaitīt: Orhneju arhipelāgs Skotijas ziemeļos

Orkneju arhipelāgā Atlantijas okeānā Skotijas ziemeļos kādas salas iedzīvotāji gribējuši atteikties no dzīves pēc oficiālā pulksteņa laika. «Ja es vēlos ēst brokastis pusnaktī, kāpēc lai es to nedarītu?» brīnās salinieki. Viņiem ir baltās naktis un ziemeļblāzma, silts klimats un pastāvīgs vējš, daudz nokrišņu un košas krāsas, laivas pagalmos pat salu vidienē un tik daudz aitu, ka iztikšana un sirdsmiers garantēts. Kāds vēl pulkstenis, ja visa pietiek?

Top komentāri

xio
x
Lieliskas bildes! Ostas skats un čaļi skoti svārciņos - gatavā Nacionālā Ģeogrāfija! Gribētos pieminētos putniņus arī redzēt - kaut kad dzīvē, bet pie šī raksta arī bildēs. PS. Lasīju, fonā skanot skotu salinieces Julie Fowlis mūzikai. Viņa gan nav no "vikingu", bet īstām gēlu salām, tomēr vienalga - sader labi ;-)
Zane- tā kas dzīvo Orknijā
Z
Šo sacerējumu varēja uzrakstīt arī mājās sēžot. Sāksim ar to,ka Orknijas Arhipelāgs,nevis Orhneju, Stromness un Kirkval, nevis Stromnesa un Kērkvola un Orknieši,nevis Orknejieši. Raksta autore laikam ir sajaukusi salas,jo par "laika atcelšanu" un "pusdienojam pusnaktī" cīnās Norvēģijas salas Sommaroj iedzīvotāji,nevis Orknieši. Orknijas Arhipelāgs atrodas starp Ziemeļjūru un Atlantijas okeānu. Šeit naktis ir tikai mazdrusciņ gaišākas kā Latvijā. Orknijas arhitektūrā pavisam noteikti nav košu krāsu,šeit nav atļauts ēku krāsot spilgtā krāsā. Arī vietējo apģērbs ir piezemētos toņos,spilgtākais aksesuārs būs dzelteni gumijas zābaki. Zvejniekiem un Glābšanas laivu komandām ir spilgti darba apģērbi. Klimats neesot skarbs. Vasarā ar maigu lietu nav,bet ieteiktu atbraukt vēlā rudenī,ziemā vai agrā pavasarī,kad dzīvību no kauliem nopūtīs. Atlantijas Tuklīši,jeb Pufini,šeit nekad nav bijuši daudz. Autore atkal jauc ar citām salām, piemēram,Šetlandi,kas ierindojās saraksta augšgalā
tups
t
Aberdīna no Rīgas meklējama tieši uz RIETUMIEM, jo abas pilsētas atrodas uz 57tās paralēles ziemeļu puslodē! Līdz ar to, lidojot uz ziemeļiem nedz divarpus, nedz cik nu tur vēl tās stundas, Aberdīnu nesasniegt. Elvita, varbūt drošības pēc atkārtojiet pašus elementārākos ģeogrāfijas principus, lai nākamreiz neaizceļojat kaut kur, kur nemaz negribēsiet nokļūt...?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Piesārņotākais gaiss – Āzijā

Varam atviegloti nopūsties – rīdzinieki elpo tīrāku gaisu nekā liela daļa pasaules metropoļu iedzīvotāju. Šveices gaisa kvalitātes tehnoloģiju kompānijas IQAir uzturētajā piesārņotāko pasa...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata