Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Puse vidusskolēnu vēl nav izlēmuši, kur studēs

Gandrīz puse jeb 47% vidusskolēnu vēl nav izlēmuši, kurā augstskolā studēs, tomēr aktīvi meklē informāciju par studijām augstskolu mājaslapās, aptaujājot draugus un paziņas, kā arī ieklausoties vecāku viedoklī, liecina Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) veiktā aptauja.

«Aptaujas dati liek aizdomāties par to, cik izsvērti un nopietni skolēni pievēršas nākotnes profesijas izvēlei, kā arī parāda, cik liela nozīme skolēna uzskatu veidošanā ir interneta videi, sabiedrībai un vecākiem.,» norādīja RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

No aptaujātajiem vidusskolēniem katrs trešais jeb 39% jau tagad zina, kurā augstskolā studēs, savukārt 14% šobrīd ir izlēmuši nestudēt.

Vairāk nekā puse jeb 52% vidusskolēnu informāciju par studijām meklē augstskolu mājaslapās. Draugu un paziņu viedoklis ir svarīgs 43% aptaujāto, tam seko vecāku viedoklis, kuru par nozīmīgu informācijas avotu augstskolas izvēlē norādīja 25% vidusskolēnu. Tikpat daudz jeb 25% skolēnu apmeklē izstādi «Skola» Ķīpsalā, savukārt katrs desmitais jeb 14% aptaujāto – augstskolu rīkotās «Atvērto durvju dienas».

Savukārt, ņemot vērā to, ka jaunieši daudz laika pavada internetā un tur meklē visu nepieciešamo informāciju, RTU ir izstrādājusi īpašu portālu skolēniem www.nacstudet.lv, ar to skolēni varēs iepazīties RTU Atvērto durvju dienā, kas tiks rīkota 14.aprīlī. Portāls palīdzēs skolēniem izvēlēties savu nākotnes profesiju un labāk orientēties sarežģītajās universitāšu mācību programmās. Portālā vienuviet apkopota noderīga informācija gan mācību procesam skolā, gan augstākās izglītības izvēlē, kā arī būs pieejams profesionālās orientācijas tests, kas skolēnam atvieglos savu spēju izvērtēšanu un
pareizā lēmuma pieņemšanu.

RTU aptauja tika veikta interneta vidē, aptaujājot 533 cilvēkus vecumā no 16 līdz 18 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi