Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Skolēni aicina pievērst uzmanību klimata pārmaiņām

Šodien, noslēdzoties Ekoskolu klimata kampaņai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) viesojās Ekoskolu jaunieši no visas Latvijas, lai vērstu sabiedrības un atbildīgo institūciju uzmanību par šo jautājumu aizvien pieaugošo aktualitāti visā pasaulē un arī Latvijā.

Kamēr visa pasaule iesaistās klimata pārmaiņu jautājumos, par ko liecina gan Durbanas klimata konference, gan Rio+20 sammits, gan Zemes Stunda, arī Ekoskolas parādījušas savu iniciatīvu un atbildību pret klimatu. Visa mācību gada garumā tās aktīvi iedziļinājās klimata pārmaiņu un enerģijas jautājumos un īstenoja daudzveidīgas aktivitātes gan skolās, gan vietējā sabiedrībā, kā arī padziļināti apguva klimata un enerģijas jautājumus stundās. Klimata kampaņas ietvaros skolas ir uzsākušas savas CO2 ietekmes mērīšanu, apkopojušas labās prakses piemērus, izstrādājušas klimata rīcības plānus un apmainījušās ar pieredzi un idejām.

Ar uzrunām piektdien VARAM uzstājās Skaistkalnes vidusskolas, Pumpuru vidusskolas, Aizkraukles novada ģimnāzijas, Priekuļu vidusskolas, Stalbes vidusskolas un Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni. 

Atlikušajā dienas daļā skolēni arī devās studiju vizītēs uz energoefektīvo piemēru objektiem: Latvenergo Energoefektivitātes centru, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikālajā institūtu un Fizikālās enerģētikas institūtu.

Kampaņas ietvaros, kas ilga no novembra līdz šodienai, jauniešiem bija iespēja izspēlēt dažādas spēles, izmēģināt vēja ģeneratora prototipu un ūdeņraža auto, bet mazākie bērni piedalījās vides tēmai veltītu animācijas filmu radīšanā.

Klimata kampaņas izstāde apceļoja vairāk kā 30 Latvijas Ekoskolas, lai, iesaistot dažādas ar vides izglītību saistītas aktivitātes, skaidrotu skolēniem klimata pārmaiņu ietekmi uz vidi, kā arī katra individuālās rīcības nozīmi, informēja Ilze Grunska, organizācijas Zemes draugi pārstāve.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un arīdzan populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kas apvieno vairāk kā piecus miljonus skolnieku un 40000 izglītības iestādes. Latvijā Ekoskolu programmā šobrīd darbojas 120 izglītības iestādes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi