Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Visaktīvāk elektroniski studijām RSU piesakās sievietes

Visaktīvāk elektroniski studijām Rīgas Stradiņa universitātē piesakās sievietes, kuras pieteikumus internetā aizpilda ap pusdienas laiku un vakara stundās ap plkst. 21 un 22, bet vēlākais pieteikums saņemts pulksten 2 naktī. Tas liecina, ka vasarā studētgribētāji ir nodarbināti un pieteikumus aizpilda no darba vai atpūtas brīvajā laikā, informē RSU Uzņemšanas komisijas vadītāja Indra Treija.

I.Treija arī skaidro, ka no RSU saņemtajiem pieteikumiem 75% no pieteikumiem ir saņemts no sievietēm. Kopumā līdz šim pieteikušies vairāk nekā 300 studētgribētāju, kas ir salīdzinoši liela aktivitāte, ja ņem vērā, ka vidusskolēniem vēl nav izsniegti obligāto eksāmenu sertifikāti, kas ir starp obligātajām prasībām, stājoties augstskolā. Studētgribētāju aktivitāte un saņemto pieteikumu skaits pieaug ar katru dienu – ja vēl jūnijā dienā tika saņemti vien daži pieteikumi, tad jūlija pirmajās dienās tie jau ir vairāki simti, saka I.Treija.

Pašreiz visvairāk pieteikumu saņemti RSU studiju programmās Medicīna, Fizioterapija, Tiesību zinātnes, Starptautiskās attiecības-Eiropas studijas un Veselības sporta speciālists, kas atbilst citu gadu populārāko programmu tendencēm.

Visvairāk pieteikumu studijām tiek saņemti no Rīgas, kam seko Jelgava, Liepāja, Jūrmala, Daugavpils. Aktivitāte Liepājā skaidrojama ar to, ka RSU piedāvā studijas gan Rīgā, gan tās filiālē Liepājā. Pērn studijām RSU pieteicās vairāk nekā 5000 cilvēku, kas bija par 50% vairāk, nekā 2011.gadā.

RSU jau notiek elektroniskā pieteikšanās studijām pašas augstskolas izveidotā elektroniskajā sistēmā, tādējādi ļaujot studētgribētājiem pieteikumus aizpildīt par 10 latiem uz neierobežotu studiju programmu skaitu. Dokumentu iesniegšana sāksies jaunnedēļ, kad gaidāms saspringtākais un karstākais laiks uzņemšanai augstskolā, norāda I.Treija.

Šogad RSU piedāvā 660 budžeta vietas, no tām 570 ir valsts finansētas budžeta vietas, jo RSU valsts budžeta vietas tiek piešķirtas tikai medicīnas un veselības nozares programmām (lielākais skaits ir programmā Medicīna – 230). Sociālo zinātņu programmas – Eiropas Studiju fakultātē, Juridiskajā fakultātē un Komunikācijas fakultātē – no valsts budžeta netiek finansētas. RSU piedāvā 58 studiju programmas trīs studiju līmeņos, sākot no pamatstudijām līdz studijām doktorantūrā. Visas RSU studiju programmas ir akreditētas.

RSU jaunajā studiju gadā piedāvās arī divas jaunas maģistra programmas – Veselības vadība un Veselības psiholoģija. RSU un augstskola RISEBA, sākot ar jauno 2013./2014. akadēmisko gadu, pirmo reizi Baltijā uzsāks realizēt jaunu starptautisku profesionālo maģistrantūras studiju programmu Veselības vadība. Jaunā programma pirmo reizi piedāvās akadēmiskā līmenī angļu valodā iegūt izglītību veselības iestāžu vai uzņēmumu vadībā, ļaujot paaugstināt ekonomikas un vadības zināšanas gan veselības nozarē strādājošajiem, gan tiem, kas tikai plāno savu darbību saistīt ar veselības aprūpes sistēmas vadību. Tādējādi tiek radītas jaunas perspektīvas veselības sistēmas pārraudzības un vadības kvalitātes izaugsmei Baltijā. Līdz šim šāda integrēta studiju programma reģionā netika realizēta.

Savukārt Veselības psiholoģija ir vienīgā studiju programma Latvijā, kas piedāvā specializāciju veselības psiholoģijā, kura Eiropā ir viena no straujāk augošajām psiholoģijas nozarēm; studiju programmas uzmanības centrā ir veselības, slimības un veselības aprūpes izzināšana ‒ veselības un slimības saikne ar bioloģiskajiem, psiholoģiskajiem un sociālajiem procesiem. Studiju programmas vadītāja ir asoc. prof. Kristīne Mārtinsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi