Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trīs mīļas disciplīnas

Šomēnes Mežaparkā gaidāmajā jubilejas, desmitajā, Rigas triatlonā galvenais favorīts savas vecuma grupas sacensībās būs Miks Meijers (15). Dažiem liekas, ka apvienot trīs disciplīnas - peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu - ir sarežģīti, jaunais sportists uzskata, ka tieši šādi vieglāk gūt motivāciju treniņiem, jo allaž iespējams atrast, pie kā piestrādāt, un, ja konkrētajā brīdī kādu sporta veidu negribas pildīt, var pievērsties citam. Vairāk stāsta viņš pats!

Triatlonā trenējos apmēram astoņus gadus. Esmu mēģinājis daudzus un dažādus sporta veidus, tādus kā ātrumskrituļslidošanu, šorttreku, basketbolu, orientēšanos un distanču slēpošanu, bet paliku tieši triatlonā, kas ir ļoti interesants, jo apvieno trīs dažādus sporta veidus. Lai būtu labs rezultāts, mīļai jābūt ikvienai no šīm disciplīnām.

Visvairāk man patīk riteņbraukšana, bet vislabāk padodas tā disciplīna, kurai pirms starta tiek veltīts ilgākais laiks, – parasti tā ir riteņbraukšana vai skriešana. Triatlonā nekad nebūsi perfekts, allaž atradīsi, pie kā piestrādāt. Daudzus gadus gatavojos bez trenera, bet nu jau pusotru gadu mans treneris ir Igors Gucanovičs.

Nedēļā aizvadu apmēram desmit treniņu, jo pie visu trīs sporta veidu uzturēšanas labā līmenī jāstrādā nepārtraukti. Pirms skolas dažreiz skrienu, pēc skolas ir peldēšana, tāpat jāatrod laiks riteņbraukšanai, ko bieži veicu brīvdienās. Ja galīgi negribas kaut ko darīt, piemēram, peldēt, iespējams doties skriet vai braukt ar riteni, līdz ar to treniņiem vieglāk gūt motivāciju. Savukārt, runājot par skriešanu no rītiem, visgrūtākais ir tikt ārā no mājas, pēc tam pats treniņš jau aizrit viegli.

Mana stiprākā īpašība ir izturība. Ļoti gribētu, lai triatlons Latvijā kļūst arvien populārāks, jo šobrīd startē ļoti maz cilvēku. Treniņos jātrenējas vienam, un tas ir grūti.

Mans līdz šim lielākais sasniegums ir Baltijas kausa iegūšana vairākus gadus pēc kārtas. Labākie tika noteikti vairāku posmu summā, un sacensības notika ne tikai Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, bet arī Baltkrievijā. Nākotnes mērķis un sapnis ir dalība olimpiskajās spēlēs. Ja cītīgi trenēšos, viss ir iespējams!

Šomēnes ar prieku piedalīšos Rīgas triatlonā, kas man īpaši patīk ar to, ka notiek tuvu mājām. Jau vairākus gadus sacensības tiek aizvadītas Mežaparkā un finišēt lielajā estrādē ir īpaši patīkami. Patika arī, kad sacensības risinājās Rīgas centrā, – katrai vietai ir savi plusi un savi mīnusi.

Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze augusta numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā