Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Prognožu spēle

Kaut gan prognozes allaž ir nepateicīgas, vairāku Latvijas sportistu lieliskie rezultāti pēdējās nedēļās pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm liek cerēt, ka no prestižā pasākuma, pār kura norisi gan veļas draudīgs omikrona mākonis, viņi mājās neatbrauks bešā. 2–3 medaļas reālā scenārijā, 4–5 lielas veiksmes gadījumā – tādu matemātiku salikuši sporta draugi. Tomēr allaž jāatceras, ka sports ir grūti paredzams un bieži vien Latvijas atlētiem neklājas tik labi, kā mums gribētos redzēt.

Pekinas olimpiskās spēles tiks atklātas 4. februārī, un jau nākamajā dienā sacensības sāksies sporta veidā, kurā pēdējo divu sezonu lielisko rezultātu dēļ Latvijas izredzes tiek vērtētas visaugstāk, – kamaniņu braukšanā. Pateicoties sistemātiskam Latvijas Kamaniņu sporta federācijas darbam un sportistu regulāri sasniegtiem augstvērtīgiem rezultātiem, kas ik gadu devis pieklājīgas valsts prēmijas, kuras tālāk ieguldītas attīstībā, sporta veida sistēma izveidota tik laba, ka šobrīd jau var teikt – mēs no kamaniņu braucējiem Pekinā nelūdzam, bet pieprasām vismaz divas godalgas. Reālākajā scenārijā tādas būtu jāizcīna Andrim un Jurim Šiciem divnieku konkurencē, kā arī stafetes komandai. Ja šāda prognoze realizētos, Siguldas brāļi ieietu vēsturē – jau šobrīd viņi ar trim medaļām ir starp visvairāk titulētajiem Latvijas olimpiešiem, bet ceturtā Andri un Juri izvirzītu saraksta pirmajā vietā, jo tik daudz nav neviena Latvijas un latviešu izcelsmes sportista rīcībā. Vai brāļi ir pelnījuši atrasties augstāk par Jāni Lūsi, Jāni Krūmiņu, Valdi Muižnieku, Maigoni Valdmani, Arsenu Miskarovu, Oskaru Melbārdi un arī Austrāliju pārstāvējušo Jāni Konradu, kuru kontā ir trīs olimpiskās godalgas, kā arī daudziem jo daudziem sportistiem, kuri izcīnījuši mazāk vai nevienu medaļu? Par to šoreiz nerunāsim, bet fakts paliek fakts – viņiem ir iespēja šomēnes ieiet vēsturē. Neaizmirsīsim, ka šosezon ļoti augstus rezultātus rāda gandrīz visi olimpiskajā delegācijā iekļautie kamaniņu braucēji un arī citi šī sporta veida atlēti varētu mums sagādāt prieku. Ar reālu pretendenti vismaz uz olimpisko sešinieku Elīzu Tīrumu, kura nesīs valsts karogu atklāšanas ceremonijā un Pekinā plāno aizvadīt karjeras pēdējo starptautisko sacensību braucienu, plašu interviju lasiet Sporta Avīzes februāra numurā!

Kas vēl mums var atvest medaļu? Jāturpina skatīties renes virzienā. 10. februārī ne tikai noslēgsies kamaniņu sporta sacensības, bet arī tiks ievadītas skeletona cīņas. Sezonas sākumā daudzi brāļus Dukurus jau norakstīja, bet viņi ieskrējās un sāka rādīt arvien labāku sniegumu. Kā šajā žurnāla numurā skaidro Tomass Dukurs, kurš olimpiskajās spēlēs debitēja pirms apaļiem 20 gadiem Soltleiksitijā, agrāk viņš sezonas laikā sportiskās formas virsotni varējis sasniegt vairākas reizes, bet šosezon tāda ieplānota viena – uz olimpiskajām spēlēm. Savukārt vēl pēc tam notiks arī bobsleja sacensības, kur sezonas izskaņas rezultātu dēļ optimistiski varam raudzīties uz četrinieku mačiem, kas jau tradicionāli noslēgsies spēļu pēdējā dienā. Sporta Avīze prognozē, ka Latvijas Bobsleja un skeletona federācija mums var sagādāt vēl vienu medaļu.

Tomēr šie ir tikai daži sportisti. Neaizmirsīsim Baibu Bendiku, ar kuru plaša saruna arī lasāma šajā žurnālā, Haraldu Silovu, kurš pirms četriem gadiem Phjončhanā izcīnīja ceturto vietu, Eiropas čempionāta medaļnieku Denisu Vasiļjevu, talantīgo Patrīciju Eiduku un, protams, Latvijas hokeja izlasi. Ja vien no tumšā omikrona mākoņa nesāks līt skābais lietus, šīs Latvijas līdzjutējiem būs aizraujošas olimpiskās spēles. Sporta Avīzes februāra lappusēs meklējiet arī sacensību kalendāru, lai garām nepalaistu nevienu Latvijas atlēta startu. Lai mūsējiem Pekinā veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā