Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bostona un Toronto svin otrās uzvaras NBA izslēgšanas turnīra ievadā

Bostonas Celtics un Toronto Raptors trešdien Orlando Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas otrajos mačos svinēja otros panākumus sērijā, bet Jūtas Jazz izcīnīja pirmo uzvaru, sērijā pret Denveras Nuggets līdzsvarojot izredzes.

Bostonas Celtics sagādāja otro zaudējumu traumu nomocītajai Filadelfijas 76ers ar 128:101 (27:33, 38:24, 33:18, 30:26) un sērijā panāca 2-0 pārsvaru.

Savukārt Bostonas vienībā potītes savainojumu guvušā Gordona Heivorda, kuram jāizlaiž vairākas nedēļas, vietā atradās citi līderi.

Džeisons Tatums Bostonai guva 33 punktus, Kemba Volkers pievienoja 22 punktus, bet Džeilenam Braunam 20 punkti Celtics komandas panākumā.

Džoels Embīds ar 34 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija rezultatīvākais 76ers rindās.

Rietumu konferences spēlē Donovans Mičels, kuram pirmajā spēlē uzvarai nepietika ar mačā gūtiem 57 punktiem, guva 30 punktus un izdalīja partneriem astoņas rezultatīvas piespēles Jūtas Jazz uzvarā ar 124:105 (27:25, 34:23, 43:29, 20:28) pār Denveras Nuggets. Sērijā rezultāts tagad ir 1-1.

Jazz pārsvaru ieguva otrajā ceturtdaļā pēc 9:2 izrāviena, pēc puslaika esot vadībā ar 61:48.

Franču centrs Rūdijs Gobērs pabeidza puslaiku ar bumbas triecienu grozā no augšas, bet, kad ceturtajā ceturtdaļā ko spēlēt bija atlikušas piecas minūtes, Denveras vienības treneris Maiks Melons sāka lūkoties sērijas trešās spēles virzienā, nomainot pamatsastāva basketbolistus Nikolu Jokiču un Džamalu Mureju.

Mičels bija precīzs desmit no 14 metienos no spēles, ieskaitot sešus no septiņiem trīspunktu raidījumiem.

Džordans Klārksons pievienoja 26 punktus, laukumā dodoties no rezervistu soliņa, bet Nuggets nelīdzēja arī Jokiča un Maikla Portera gūtie 28 punkti katram. Jokičs tika pie double-double, iekrādams arī 11 atlēcošās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

"Šī bija tikai viena spēle," teica Mičels pēc mača. "Mēs izdarījām savu darbu. Mums tas jāpaveic vēl trīsreiz."

Jau ziņots, ka ar otro numuru Rietumu konferencē izsētā Losandželosas Clippers piekāpās Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas Mavericks ar 114:127 (25:29, 31:32, 29:37, 29:29). Sērijā rezultāts ir 1-1.

Labās kājas ceļgala sāpju dēļ Porziņģis bija iekļauts savainoto spēlētāju sarakstā, taču devās laukumā, 36 minūtēs un 11 sekundēs realizējot četrus no deviņiem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem.

Viņa kontā arī septiņas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, divas kļūdas un četras piezīmes, kā arī +/- rādītājs +1.

"Mavericks" komandā vēl viens "play-off" debitants Luka Dončičs izcēlās ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, 17 punkti bija Tima Hārdeveja juniora kontā, 16 punkti Trejam Burkam, 15 punkti un mačā labākais +/- rādītājs +30 Setam Karijam, bet tikai vienas atlēkušās bumbas līdz "double-double" pietrūka Bobanam Marjanovičam, kurš guva 13 punktus.

Pretiniekiem ar 35 punktiem un desmit izcīnītām bumbām zem groziem izcēlās Kavai Lenards, bet 23 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Lū Viljamsam.

Nākamais sērijas mačs norisināsies piektdien.

Trešdienas agrajā spēlē Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas Nets ar 99:104 (33:29, 20:21, 27:24, 19:30) zaudēja pašreizējai čempionei Toronto Raptors.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām Nets ir iedzinējos ar 0-2.

Kurucs netika iekļauts starta pieciniekā. Viņš nospēlēja 15 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā realizējot savu vienīgo divpunktu metienu, bet aizmetot garām trīs tālmetienus.

Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Nets ar Kurucu laukumā ielaida par 18 punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Sērijas nākamā spēle norisināsies piektdien.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma. Nets Austrumu konferencē ieņēma septīto pozīciju, bet Raptors bija otrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi