Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Čempione Lakers sāk NBA sezonu ar zaudējumu pret Clippers

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienība Losandželosas Lakers NBA sezonu otrdien uzsāka ar zaudējumu savā laukumā pret Losandželosas Clippers.

Principiālā Losandželosas komandu cīņā "Lakers" piekāpās "Clippers" ar 109:116 (19:39, 35:17, 24:33, 31:27).

Čempionvienībā rezultatīvākais ar 22 gūtajiem punktiem bija Lebrons Džeimss, kuram arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Entonijam Deivisam, bet pa "double-double" sakrāja komandas jaunpienācējs Deniss Šrēders (14 punkti un 12 atlēkušās bumbas), kuram tikai divu rezultatīvu piespēļu pietrūka līdz "triple-double", un Montrezls Herels (17 punkti un desmit atlēkušās bumbas), kura iepriekšējā darbavieta bija "Clippers".

Uzvarētāju rindās 33 punkti un sešas atlēkušās bumbas Polam Džordžam, 26 punkti Kavai Lenardam, 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Seržam Ibakam.

Pirmās ceturtdaļas beigās viesi sasniedza lielāko pārsvaru šajā cīņā - 39:17. Turpinājumā "Clippers" tik vien atļāva čempioniem kā panākt neizšķirtu trešās ceturtdaļas otrajā pusē - 75:75.

Pirms spēles "Lakers" basketbolisti saņēma savus uzvarētāju gredzenus, un "Staples Center" zāles, kurā mājas spēles aizvada arī "Clippers", vidū stāvēja čempionu kauss.

Tomēr reklāmkarogu ar ziņu par čempionu titula iegūšanu 2019./2020.gada sezonā klubs pie arēnas griestiem uzvilks vien tad, kad to varēs vērot arī skatītāji.

"Mēs neatklāsim reklāmkarogu, jo vēlamies sagaidīt līdzjutējus un to darīt viņu klātbūtnē," ASV raidorganizācijai ESPN teica "Lakers" biznesa operāciju prezidents Tims Heriss.

Jau ziņots, ka NBA sezonas atklāšanas mačā otrdien Rodions Kurucs guva trīs punktus Bruklinas "Nets" panākumā pār Goldensteitas "Warriors" ar 125:99 (40:25, 23:20, 36:26, 26:28).

Kurucs pirmajā mačā laukumā devās sešas minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo trīspunktu metienu, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Viņa rēķinā arī dalīts otrs sliktākais +/- rādītājs vienībā -9.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 26 punktiem bija Kairijs Īrvings. Pirmo reizi "Nets" kreklā pret savu bijušo komandu spēlējusī NBA zvaigzne Kevins Durents sakrāja 22 punktus, bet Keriss Leverts bez 20 punktiem tika arī pie deviņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. 

Viesu rindās "double-double" - 20 punkti un desmit rezultatīvas piespēles - Stefenam Karijam, 19 punkti un sešas atlēkušās bumbas Džeimsam Vaizmenam, bet 13 punkti Endrjū Viginsam.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi