Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

ESPN: Hārdens atteicies no 103 miljoniem divos gados un gatavojas maiņai

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas Rockets zvaigzne Džeimss Hārdens atteicies no rekordliela atalgojuma un gatavojas maiņai, ziņo ESPN.

Jau svētdien parādījās pirmā informācija, ka Hārdens apsver iespēju pieprasīt komandai maiņu uz Rodiona Kuruca pārstāvēto Bruklinas "Nets".

Pirmdien ESPN vēsta, ka Hārdens atteicies kļūt par NBA vēsturē pirmo basketbolistu, kurš sezonā saņemtu 50 miljonus ASV dolāru. Basketbolists ar šādu soli licis kluba vadībai noprast, ka viņš gatavojas maiņai uz "Nets".

"Rockets" piedāvājusi Hārdenam pagarināt līgumu uz vēl diviem gadiem par 103 miljoniem ASV dolāru.

Komandām pietuvināti avoti ESPN atklājuši, ka abām vienības ir sazinājušās, taču nekādi lēmumi nav pieņemti. Noprotams, ka "Rockets" vienībai nav pārliecības par to, ka "Nets" piedāvājums būs tai piemērots.

ESPN svētdien ziņoja, ka Hārdenam pēc vasaras treniņiem kopā ar bijušo komandas biedru Kevinu Durentu, kurš gaidāmajā sezonā "Nets" rindās aizvadīs savu pirmo maču, arvien vairāk sākusi patikt ideja par spēlēšanu Bruklinā.

Zināms, ka Hārdens un viņa bijušais komandas biedrs Oklahomasitijas "Thunder" rindās Durents nesen runājuši par iespējamo atkalapvienošanos, taču šīs idejas realizācija ir klubu vadības rokās.

ESPN avots ziņo, ka Hārdens nav mierā ar "Rockets" nespēju cīnīties par tituliem, tāpēc viņš vēl pirms līguma beigām apsver iespēju tikt aizmainītam. Līdzīgu motīvu vadīts, maiņu pieprasīja otra "Rockets" zvaigzne Rasels Vestbruks.

"Rockets" neatlaidīgi cenšas atrast komandu, kas varētu "nogrābt" Vestbruku, taču to neatvieglo fakts, ka spēlētājam pašreizējā līgumā vēl ir trīs gadi, kuros paredzēts nopelnīt 131,5 miljonus ASV dolāru (aptuveni 110 miljonus eiro).

"Rockets" uzsvērusi, ka gadījumā, ja piekritīs Hārdena maiņai, komandām pretim jādod lērums drafta izvēļu un vēl arī kāds labs spēlētājs. "Nets" šajā sakarā varētu šķirties no Karisa Leverta vai Spensera Dinvidija.

Hārdens maiņas darījuma rezultātā 2013.gadā no "Thunder" pārcēlās uz "Rockets" un nākamajās astoņās sezonās regulāri bija Visu zvaigžņu spēle dalībnieks. 2017./18.gada sezonā Hārdens tika atzīts par NBA vērtīgāko spēlētāju, bet pēdējo sešu gadu laikā viņš šīs balvas balsojumā regulāri bijis atrodams starp trim vadošajiem basketbolistiem.

Hārdena pašreizējais līgums beigsies 2021./2022.gada sezonā. Šajā laika posmā viņš nopelnīs aptuveni 110 miljonus ASV dolāru. Tāpat viņam 2022./23.gada sezonā ir iespēja pagarināt sadarbību ar "Rockets", nopelnot 46,7 miljonus dolāru (39,6 miljonus eiro).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi