Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NBA izslēgšanas spēlēs Bertānam un Kurucam grūti, bet pārvarami šķēršļi

Nacionālajā basketbola asociācijā straujiem soļiem tuvojas izslēgšanas spēles, kurās pirmo reizi basketbola vēsturē piedalīsies divi latvieši. Dāvis Bertāns un Sanantonio Spurs pirmajā kārtā sacentīsies ar Denveras Nuggets, bet Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas Nets spēkosies ar Filadelfijas 76ers. Lai arī Kuruca komanda savā konferencē tika izsēta augstāk nekā Bertāna klubs, sporta totalizatora Betsafe piedāvātie koeficienti liecina, ka Spurs iespējas tikt otrajā kārtā ir krietni reālākas.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Spurs vienība piedalīsies izslēgšanas spēlēs 22. gadu pēc kārtas, turpinot uzlabot sev piederošo NBA rekordu. Piecus čempiona titulus izcīnījusī komanda šoreiz netiek pieskaitīta pie līgas favorītēm, taču ar rūdītā trenera Grega Popoviča vadīto sastāvu tāpat visi konkurenti rēķinās kā ļoti nopietnu pretinieku.

Spurs pirmajā kārtā spēlēs pret lielisku sezonu aizvadījušo Denveras Nuggets, kuras līderis ir universālais serbu centra spēlētājs Nikola Jokičs. Denvera ieguva otro vietu Rietumu konferencē, taču tās pieredze izslēgšanas spēlēs nav īpaši liela. Šeit gan jāpiemin, ka arī Spurs no čempionu sastāva ierindā palikuši vairs tikai pāris spēlētāji.

Denverai būs sava laukuma priekšrocības, taču bukmeikeri nebūt neuzskata, ka šajā duelī intrigas nebūs. Iespēja, ka Bertāna pārstāvētā komanda pratīs uzvarēt sērijā līdz četrām uzvarām, novērtēta ar koeficientu 2.90.

Krietni mazākas izredzes uz pirmās kārtas pārvarēšanu tiek piedēvētas Nets vienībai, kurā savā debijas sezonā sākumsastāvā prata ielauzties Rodions Kurucs. Kuruca negaidīti veiksmīgais un stabilais sniegums palīdzēja Bruklinai iegūt sesto vietu Austrumu konferencē, proti, pat augstāku nekā rietumos ieņēma titulētā Spurs.

Taču uzvaru skaita ziņā Nets tālu atpalika no līgas līderēm un izcīnīja par deviņiem panākumiem mazāk nekā tās gaidāmā pretiniece Filadelfijas 76ers. Gan Bruklinas, gan Filadelfijas komandas vēl pirms pāris sezonām ieņēma līgas pastarītes lomas, bet tagad 76ers ar Džoelu Embīdu priekšgalā liek sevi pieskaitīt pat pie titula kandidātēm. Bukmeikeri gan tāpat ir piesardzīgi par Bruklinas spēku un neuzskata šo pāri par visnelīdzsvarotāko spēku samēru ziņā. Nets uzvara, protams, būs liels pārsteigums (koeficients 5.70), taču ne neaptverama sensācija kā, piemēram, Pistons uzvara pār Milvoki (koeficients 8.40) vai Clippers uzvara pār Warriors (koeficients 15.50).

Betsafe bukmeikeri par galveno favorīti uz čempiontitula izcīnīšanu uzskata iepriekšējos gados dominējošo Goldensteitas Warriors, kuras triumfa koeficients ir sešas reizes mazāks nekā potenciāli bīstamākajai konkurentei Milvoki (8.50). Warriors gan šosezon saskārusies ar pāris iekšējiem skandāliem un regulārajā sezonā guva krietni mazāk uzvaru nekā iepriekš, turklāt neskaidrības mākonis ir pār Kevina Durenta situāciju vasarā un viņa iespējamo aiziešanu no komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi