Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NBA jaunā sezona ar trim latviešiem – Kurucs un Bertāns tēmēs uz play-off

Naktī uz 17. oktobri tika dots starts Nacionālās basketbola asociācijas jaunajai sezonai, kas būs īpaša Latvijas basketbolam – pirmo reizi NBA komandu sastāvos vienlaikus būs veseli trīs Latvijas basketbolisti. Sporta totalizators Betsafe prognozes liecina, ka Rodiona Kuruca pārstāvētajai Nets ir lielākas cerības tikt izslēgšanas spēlēs nekā Ņujorkas Knicks, kas palikusi bez savainotā Kristapa Porziņģa, bet savu rekordsēriju pagarināt mēģinās Sanantonio Spurs ar Dāvi Bertānu.

Dāvis Bertāns šovasar noslēdza jaunu divu gadu līgumu ar Spurs, kas bija būtiski lielāks nekā iepriekšējais un attiecīgi lika domāt, ka Spurs vadība Bertānam paredz lielāku lomu sastāvā. Ierasti pie līgas favorītēm pieskaitītā Spurs šo sezonu gan sagaida bažīgā noskaņojumā – vasarā piespiedu kārtā nācās aizmainīt savu superzvaigzni Kavai Lenardu, karjeru beidza Manu Džinobili, klubu atstāja arī Tonijs Pārkers, bet rudenī komandu iedragāja vairāki savainojumi.

Betsafe bukmeikeri tāpat paredz, ka Spurs drīzāk tiks izslēgšanas spēlēs, nekā netiks. Sanantonio komanda to paveikusi 21 gadu pēc kārtas, kas ir iespaidīgs NBA rekords, bet šosezon tas varētu būt daudz grūtāks uzdevums nekā iepriekš, it īpaši, ja ņem vērā arvien pieaugošo Rietumu konferences spēku. Koeficients uz Spurs iekļūšanu „play-off” ir 1.60, kamēr komandas uzvaru līnija noteikta kā 44 panākumi.

Latvijas basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis sezonas sākumu sagaidīs ārpus Knicks aktīvā sastāva, jo turpina atgūties no ziemā gūtās traumas. Porziņģa atgriešanās datums nav noteikts, un, lai arī tiek minētas dažas pozitīvas pazīmes par viņa aktivitātēm, skaidrs, ka nekas Ņujorkā netiks sasteigts.  Porziņģis varētu spēlēt jau decembrī, varētu nogaidīt līdz pavasara sākumam, bet tāpat viņš varētu izlaist visu sezonu, lai vasarā bez satraukumiem parakstītu maksimālo līgumu.

Porziņģis pagājušajā sezonā pirms traumas pierādīja, ka ir gatavs būt Knicks galvenais vilcējs, un viņš nav piemirsts arī šīs sezonas bukmeikeru prognozēs par MVP balvu. Protams, ņemot vērā viņa traumu un Knicks komandas gados jauno sastāvu, koeficients par Porziņģa MVP titulu ir milzīgs (301.00), taču jau atrašanās šajā sarakstā ir lielisks viņa iepriekš paveiktā novērtējums.

Knicks šī būs izteikta pārbūves sezona, un vasarā tas nemaz netika slēpts. Kluba vadība neaizrāvās ar maiņu darījumiem un brīvo aģentu meklējumiem, tā vietā solot lielu spēles laiku saviem jaunajiem spēlētājiem. Attiecīgi nav liela pamata gaidīt, ka Knicks būs reāla kandidāte uz vietu Austrumu konferences labāko astotniekā, un bukmeikeri paredz, ka tā tiks pie mazāk nekā 29 uzvarām.

Tāpat bukmeikeri Knicks paredz zemāku vietu kopvērtējumā nekā otrai Ņujorkas komandai – Bruklinas Nets, kuras rindās savai NBA debijai gatavojas Rodions Kurucs, noteikta 32 uzvaru līnija. Arī Nets cerības uz „play-off” nav lielas, taču lielākas nekā Knicks (koeficienti attiecīgi 3.80 un 5.50). Arī Nets ir gados jauns sastāvs, kurā uzsvars tiek likts uz sagatavošanos 2020. un 2021. gadam, kas ir normāla NBA parādība, un to izmantot centīsies pārbaudes spēlēs sevi veiksmīgi pierādījušais Kurucs.

NBA jaunā sezona tiks sagaidīta ar lielu interesi arī Lebrona Džeimsa sakarā. Viņš šovasar izvēlējās pārcelties no Cavaliers uz Losandželosas Lakers, un bukmeikeri uzskata, ka Džeimss ir galvenais kandidāts uz MVP titulu (koeficients 4.00), taču atgriešanās NBA finālā, kur Džeimss spēlējis septiņas reizes pēc kārtas (!), viņam netiek paredzēta. Rietumu konferencē jau cīņa par play-off solās ļoti sīva, kamēr savu favorītes statusu nevienam negrasās atdot pēdējo divu sezonu čempione Goldensteitas Warriors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi