Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Papildināts ar foto - Ventspils pazaudē pārsvaru un piekāpjas ZZ Laiden

Otro zaudējumu FIBA Izaicinājuma kausa Top16 piedzīvojis basketbola klubs Ventspils, kura savās mājās ar 69:73 piekāpās viesiem no Nīderlandes ZZ Laiden.

Spēli ar 11:3 izrāvienu uzsāka Ventspils basketbolisti, un viesi bija spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā gan nekas nemainījās un Ventspils ar diviem precīziem Artūra Bērziņa trīs punktu metieniem panāca 21:5. Mājinieki līdz pirmās ceturtdaļas beigām vēl spēja panākt arī 18 punktu starpību un ceturksni noslēdza atrodoties vadībā ar 25:9. Arī pēc pārtraukuma turpinājās ventspilnieku dominance un pēc nospēlētām piecām minūtēm otrajā ceturtdaļā Mamadi Diane ar diviem precīziem sodiņiem panāca 39:17. Puslaika beigas abas vienības aizvadīja līdzīgi, tomēr viesi no Nīderlandes pārtraukumā vēl joprojām devās iedzinējos ar 22:43.

Pēc pārtraukuma Mārtiņš Meiers Ventspils pārsvaru palielināja līdz 45:22. Turpmākajā laikā gan spēles iniciatīvu pārņēma ZZ Laiden spējot pievilkt līdz 13 punktu deficītam, bet pēdējās desmit spēles minūtēs devās iedzinējos ar 43:57. Arī pēdējā ceturtdaļā Ventspils ļāva viesiem punktu pa punktam samazināt savu handikapu līdz 63:61. Vēl pēc neilga brīža ZZ Laiden pirmo reizi spēlē panāca vadību ar 66:65. Ventspils gan vēl spēja atgūt vadību ar vienu punktu, tomēr gala rezultāts 73:69 par labu ZZ Laiden.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvu spēli aizvadīja Sīmuss Bokslijs, kura kontā 20 punkti. Rezultatīvākais spēlētājs Ventspils komandas rindās bija Artūrs Bērziņš, kuram 17 gūti punkti un 11 atlēkušās bumbas, 17 punkti arī Džamaram Jangam.

Tikmēr otrā I grupas spēlē Francijas Roanne Basket savā laukumā, ļoti līdzīgā spēlē, ar 86:80 bija pārāki par Vācijas EWE Baskets. Līdz ar to I grupā šobrīd līderpozīcijas ar divām uzvarām ieņem tieši Roanne Basket, bet Ventspils atrodas pēdējā vietā.

FIBA Izaicinājuma kauss, I grupa

  • Roanne Basket (Francija) 2:0
  • EWE Baskets (Vācija) 1:1
  • ZZ Laiden (Nīderlande) 1:1
  • BK Ventspils (Latvija) 0:2

VentspilsZZ Laiden 69:73 (25:9; 18:13; 14:21; 12:30)

Ventspils: Bērziņš 17+11 atl.b., Jangs 17, Abernetijs 12, Diane 10, Zaķis 9, Vilards 2, Meiers 2, Grejs, Strēlnieks, Laksa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi