Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Favorīti Francijas un Dānijas handbolisti nodrošina vietu pasaules čempionāta astotdaļfinālā

Par favorītiem uzskatītās Francijas un Dānijas handbola izlases pirmdien oficiāli nodrošināja sev vietu pasaules čempionāta astotdaļfinālā, kurā iekļuva arī Spānija, Slovēnija un Horvātija.

Pašreizējā pasaules čempione Francija, kas ir čempionāta saimniece, vietu starp 16 labākajām komandām nodrošināja, pirmdien nespēlējot, taču viņiem izdevīgi noslēdzās cita A apakšgrupas spēle, kurā Krievija ar 24:20 (13:9) uzvarēja Poliju.

Nantē notikušajā cīņā krievu labā septiņus vārtus guva Dmitrijs Kovaļevs, bet poļus neglāba Tomāša Gebalas četri precīzie metieni.

A apakšgrupā pēc trīs kārtām Francijai ir seši punkti, pa četriem izcīnījušas Krievijas, Norvēģijas un Brazīlijas izlases, bet Polija un Japāna ir tukšā.

Tikmēr D apakšgrupā olimpiskā čempione Dānija principiālā cīņā Parīzē ar 27:25 (14:10) uzvarēja Zviedriju, tiekot pie trešā panākuma trīs spēlēs un arī iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Latvijas izlases pretiniecei 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Dānijai astoņus vārtus šajā mačā guva Mikels Hansens, kurš tika atzīts par olimpiskā turnīra vērtīgāko spēlētāju, kamēr zviedriem ar septiņiem metieniem izcēlās Niklass Ekbergs.

Teicamu spēli aizvadīja dāņu izlases vārtsargs un kapteinis Niklass Landins, kurš atvairīja 23 metienus, kā arī pats iemeta vienus vārtus, tiekot atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Vēl vienā šīs grupas cīņā Ēģipte ar 31:29 (17:15) uzvarēja Bahreinu.

Pēc trīs kārtām Dānijai ir seši, Zviedrijai un Ēģiptei pa četriem punktiem, bet pasaules vicečempionei Katarai divi punkti, kamēr Bahreina un Argentīna pagaidām ir bez izcīnītiem punktiem.

C apakšgrupā vietu astotdaļfinālā nodrošināja Horvātija, kas ar 31:25 (18:15) uzvarēja Latvijas pretinieci šī pasaules čempionāta izšķirošajā kvalifikācijas kārtā Baltkrieviju. Vēl vienā šīs grupas spēlē Ungārija ar 34:29 (17:14) uzvarēja Čīli.

Horvātijai tagad ir seši punkti, kamēr Eiropas čempione Vācija atpaliek par diviem punktiem, taču ir aizvadījusi divas spēles. Pa diviem punktiem ir Ungārijai, Baltkrievijai un Čīlei, bet Saūda Arābija ir zaudējusi abās spēlēs.

Visbeidzot B apakšgrupā jau ir zināmas divas no četrām izslēgšanas spēļu dalībniecēm. Spānija ar 42:22 (21:10) sagrāva Angolu, bet Slovēnija ar 29:22 (16:10) pieveica Maķedoniju.

Spāņi un slovēņi turnīru turpina bez zaudējumiem, Maķedonijai ir četri, Islandei un Tunisijai pa vienam punktam, bet Angola zaudējusi visās trīs spēlēs.

Pasaules čempionāta finālturnīrā 24 izlases sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā iekļūs katras grupas četras labākās izlases.

Pasaules čempionāta spēles tiesā arī Latvijas soģi Renārs Līcis un Zigmārs Sondors.

Kā zināms, Latvijas handbolisti pērn jūnijā dramatiskā cīņā palika bez ceļazīmes uz šī gada pasaules čempionātu. Toreiz duelī ar Baltkrieviju rezultāts divu spēļu summā bija neizšķirts, bet finālturnīru sasniedza pretinieki, kuri iemeta vairāk vārtus izbraukuma mačā.

Decembrī Latvijas izlase Rīgas domes kausa izcīņā spēkojās ar finālturnīra dalībniecēm Baltkrieviju, Krieviju un Ēģipti.

Finālturnīrā piedalās arī Latvijas izlases pretinieces 2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Ungārija un Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione Dānija.

Pasaules čempionāta finālturnīrs Francijā norisināsies līdz 29.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Uztraukuma pirms papildlaika nebija

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, kurš svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā, pēc mača norādīja, ka pārlieku satrauci...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi