Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Ikauniece neapmierināta ar lodes grūšanu, Grabuste cer uz otro sacensību dienu

Abas Latvijas septiņcīņnieces Eiropas čempionātā Helsinkos pēc pirmās sacensību dienas ir labāko desmitniekā. Laura Ikauniece ar 3657 punktiem ieņem 7., Aiga Grabuste ar 3628 – 9. vietu. Ukrainas sportiste Ludmila Josipenko ir līdere ar 3785 punktiem.

“Bija grūti”, cenšoties atgūt vienmērīgi elpošanu pēc 200 metru skrējiena, pirmās dienas sacensības rezumēja Laura Ikauniece. “Sasniedzu trīs personiskos rekordus, bet lode nesanāca. Vajadzēja būt rezultātam vismaz par vienu metru labākam. Tehniski bija nepilnības. Varbūt arī iespaidu atstāja tas, ka iepriekšējā vakarā biju pie fizioterapeita. Jau augstlēkšanā jutu, ka ir savādāk, ja noņem visus “blokus”. Kārtīgi man izmasēja plecu daļu.”

Ikauniece apstiprināja jau sprinteru teikto, ka Helsinku stadionā esot asas virāžas, kuras īsti neatbilstot nepieciešamajiem standartiem. “200 metru distancē bija grūti skriet pagriezienu. Pat sāpēja kāja.”

Lauras mērķis esot sasniegt personisko rekordu. “Pagaidām kopumā ir labi. Tagad būs jāguļas ledus vannā, un tad jau redzēs kāda būs otrā diena.”

Eiropas čempionātā Aiga Grabuste pēc pirmās sacensību dienas ar 3628 punktiem ir 9. vietā. “Apmierināta esmu tikai ar 200 metru skrējienu. Nedaudz pievīla barjerskriešana, principā jau visas trīs sākuma disciplīnas. Tā kā šī man šosezon ir pirmā daudzcīņa un galvenais starts ir augusta sākumā, tad kopumā ir diezgan labi. Redzēsim, kā būs rītdien. Tad būs viens no maniem spēcīgākajiem veidiem tāllēkšana. Tajā es gribu izpildīt Londonas olimpisko normatīvu. (A norma 6,75 metri – aut.), lai varētu noķert divus zaķus Londonā.”

Tehniskais izpildījums varējis būt labāks lodes grūšanā. “Es zinu, ka ar tehnisko izpildījumu lodes grūšanā var iegūt klāt vienu metru un var arī būt vienu metru sliktāks rezultāts.”

Aiga Grabuste uz Eiropas čempionātu braukusi ar domu sasniegt 6500 vai 6400 punktu summu. “Vēl jau tas ir iespējams. Redzēs, kā veiksies otrajā dienā. Rīts gudrāks par vakaru.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi