Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Izlases handbolists Kreicbergs pievienojas EHF Čempionu līgas komandai

Latvijas nacionālās izlases handbolists Nils Kreicbergs karjeru turpinās Eiropas Handbola federācijas (EHF) Čempionu līgas klubā Rīhimeki Cocks, kas ikdienā spēlē arī Somijas čempionātā un Baltijas līgā.

Kā ziņo Latvijas Handbola federācija (LHF), vienošanās panākta uz vienu gadu ar iespēju pagarināt līgumu vēl uz diviem gadiem.

"Ir ļoti patīkami doties uz tāda līmeņa klubu. Godīgi sakot, mērķi man nekādi lielie nebija, es vienkārši trenējos un domāju, ka handbols tagad man būs tikai hobija līmenī. Bet, redziet, kā viss var mainīties viena mēneša laikā. No strādājoša amatiera līdz profesionālim,'' pēc līguma parakstīšanas sarunā ar LHF stāsta Kreicbergs.

''Jāsaka, ka tagad dzīve ir piespēlējusi vēl vienu lielu pārbaudījumu manai ģimenei. Sieva ar diviem bērniem paliks mājās Latvijā. Par sportisko karjeru šobrīd ir grūti kaut ko prognozēt. Tikai laiks rādīs, kā man veiksies Somijā un, cik daudz spēšu tur parādīt. Vienošanās ar klubu ir pēc sistēmas 1+2. Cerēsim uz to, ka Somijas klubā pavadīšu visus trīs gadus,'' piebilst Latvijas nacionālās izlases handbolists.

Dobeles Tenax handbolists Kreicbergs šajā sezonā SynotTip Latvijas handbola virslīgā 13 spēlēs guva 111 vārtus, kas viņam rezultatīvāko spēlētāju sarakstā šobrīd dod dalītu otro vietu.

Cocks ir Somijas vadošā handbola komanda, kas šosezon startēja Eiropas handbola spēcīgākajā turnīrā EHF Čempionu līgā. Somi cīnījās D grupā, kur desmit spēlēs izcīnīja divas uzvaras, divas reizi spēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešus zaudējumus, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties. Vietējā Somijas čempionātā komanda ar desmit uzvarām 11 spēlēs atrodas otrajā vietā, bet vadošajā Baltijas handbola līgas grupā somiem pagaidām trīs mačos ir viens panākums.

Somijas klubs pēdējās trīs sezonas triumfējis Baltijas handbola līgā, pēdējos četros gados kļuvis par Somijas čempionātā uzvarētāju, bet pēdējās sešas sezonas pēc kārtas Cocks izcīnījusi Somijas kausa trofeju.

Kreicbergs ir Murjāņu sporta ģimnāzijas un Dobeles Tenax audzēknis, bet jaunatnes čempionātā 1996.gadā dzimušais handbolists pārstāvējis arī Auces komandu. Kreicberga pirmais handbola treneris bija Uldis Arājs.

Īsu posmu savā karjerā Kreicbergs pavadīja arī Vācijā, 2017.gadā pārstāvot trešās līgas klubu SV Beckdorf.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavības pārbaude uz Šveices fona

Gatavojoties pasaules čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, Latvijas izlase piektdien un sestdien izbraukumā spēlēs ar Šveici.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi