Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Melbārža divnieks noslēdz labāko desmitnieku pēc Pasaules kausa posma pirmā brauciena

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža ar pilotu Oskaru Melbārdi ieņem desmito vietu pēc Vācijas trasē Kēnigsē notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma pirmā brauciena.

Pirmo braucienu Melbārdis un Daumants Dreiškens veica 51,77 sekundēs, uzrādot dalītu 11.labāko starta laiku. Līderis pēc pirmā brauciena ir šveicietis Beāts Hefti, kuram latvieši zaudē 1,02 sekundes.

Labāko septiņnieks no latviešiem atrodas 0,09 sekunžu attālumā.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmēju Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena atrodas dalītā 17.vietā 1,30 sekundes nopakaļus līderiem. Viņi pirmajā braucienā tika pie otrā labākā starta laika.

Otrajā vietā 0,24 sekundes aiz Hefti atrodas vācietis Niko Valters, bet trešais ir krievs Aleksejs Stuļņevs, kurš līderim zaudē 0,56 sekundes.

Otrajam brauciena starts tiks dots plkst.17 pēc Latvijas laika. Otro braucienu tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Latvijas vadošajam bobsleja pilotam Melbārdim šī sezona divniekos sākusies sekmīgi - vispirms viņš ar Dreiškenu ASV trasē Leikpleisidā sezonas pirmajā posmā izcīnīja otro vietu, bet pēc tam Kalgari trasē Kanādā viņi pirmo reizi bija labākie, bet pirms nedēļas Altenbergā vēlreiz tika gūta otrā vieta.

Veiksmīgi klājies arī Melbārža četriniekam, kas arī jau trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, turklāt Altenbergā arī Ķibermanis četriniekos guva augsto ceturto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem divniekiem Melbārdis iekrājis 645 punktus, kas ļauj atrasties līderpozīcijā. Vācietis Frančesko Frīdrihs ar 619 punktiem ir otrais, bet viņam ar 617 punktiem seko Hefti.

Tikmēr Ķibermanis divnieku vērtējumā ar 400 punktiem ieņem 11.vietu.

Tāpat Melbārdis pašlaik ir līderis arī neoficiālajā divnieku un četrinieku kopējā ieskaitē.

Šis Pasaules kausa posms Kēnigsē noslēgsies svētdien, kad tiks aizvadītas četrinieku sacensības.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Šosezon pirmoreiz četrinieku sacensībās ekipāžas var startēt ar jaukta dzimuma sastāviem.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi