Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Zembergs: Tomasa pamācošais piemērs

Bez emocijām sportā nevar, taču, tām norimstot, ir svarīgi pieņemt saprātīgu lēmumu. Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā mūsējiem tik labi vēl nekad nebija gājis. Izcīnītas četras medaļas, viena no tām ir zelta - skeletonistam Martinam Dukuram -, viena sudraba - Melbārža bobsleja divniekam - un divas bronzas - Melbārža četriniekam un skeletonistam Tomasam Dukuram. Par Tomasu ir īpašs stāsts.

Atgādināšu, kas notika pirms gada. Soču olimpiskajās spēlēs pēc ceturtā brauciena Tomass sašķaidīja savu ķiveri un iemeta to miskastē. Otro reizi pēc kārtas olimpiādē viņš bija palicis pjedestāla piekājē - ceturtajā vietā. "Slidas, kamanas, es pats - viss ir slikts," sportista pirmā reakcija bija saprotama. Uz jautājumu par karjeras turpināšanu skaidras atbildes nebija: "Šobrīd nezinu. Pasēdēšu, padomāšu..."

Vasarā Tomass sasniedza Jēzus vecumu. 33 gadi tomēr jau ir tas slieksnis, kuru pārkāpjot skeletonu varētu nolikt maliņā un no atvilktnes izvilkt savulaik iegūto Banku augstskolas diplomu, taču vecākais brālis Dukurs izlēma nepadoties. Lai turpinātu skeletonista karjeru, vispirms bija nepieciešama ceļgala operācija. Pēc tam, atsākot treniņus, nebija pārliecības, vai starta ieskrējienā ātrums nebūs zudis. Par laimi, viss bija kārtībā - sezonas sākumā izcīnītās trīs otrās vietas jau bija apliecinājums tam, ka izvēle bijusi pareiza. Nevarēja taču izslēgt arī tādu scenāriju, ka rezultāti pasliktinās, un tad jau būtu jādzird pārmetumi par neprasmi aiziet īstajā laikā.

Tomasa piemērs norāda uz to, ka pēc klupieniem ar vēsu prātu septiņreiz ir jānomēra, un tad, vadoties pēc sajūtām, jāpieņem lēmums. "Nu jau būs jāvelk līdz Korejai," pēc iegūtās bronzas Tomass atklāja, ka ir gatavs startēt pilnu olimpisko ciklu.

Par to, ka viss tiks darīts pēc labākās sirdsapziņas, nav šaubu, jo Dukuri uz lauriem nesnauž. Siguldā brāļiem jau izgatavoti jauni skeletoni. Kamēr trasē vēl ledus, tos jāsteidz iemēģināt. Ragavas mēdz gatavot arī iepriekšējā ziemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi