Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tiesa atceļ kustamās mantas apķīlājumu Skonto stadiona strīdā

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja pieteikumu par kustamās mantas apķīlājuma atcelšanu strīdā par Skonto stadiona mantu. Kā aģentūru LETA informēja tiesas pārstāve Oksana Hvostova, tiesa nolēma apmierināt SIA Adventika Group pieteikumu par prasības nodrošināšanas atcelšanu. Lēmums nav pārsūdzams un izpildāms nekavējoties. Lēmums par prasības nodrošinājumu daļā tiesā tika pieņemts 13.martā ar norādi, ka lēmums apmierinātajā daļā stājies spēkā attiecīgajā dienā.

Martā Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika ierosināta lieta SIA Light prasībā pret Adventika Group par īpašuma tiesību uz kustamu mantu atzīšanu un valdījuma piešķiršanu, vienlaikus ietverot lūgumu par prasības nodrošināšanu jeb par kustamās mantas apķīlāšanu, ko tiesa daļēji apmierināja. Lietu vēl nav sākts skatīt pēc būtības.

Nolūkā novērst Adventika Group piederošās mantas izvešanu no Skonto uzņēmums un SIA Fitnesa parks pārstāvji vērsās pie tiesu izpildītāja, lūdzot par apķīlājamās mantas glabātāju noteikt Juriju Kalniņu. Uzņēmums sūdzībā tiesai norādīja, ka tiesu izpildītājs, izpildot tiesas lēmumu, "ir pieļāvis būtiskus likuma normu pārkāpumus", proti, ignorējis tiesneses lēmumā norādīto, ka pirkuma līgumā uzskaitītās mantas izvešanai no stadiona nav pamata, un ar to pārkāpis likumu.

Strīdu epicentrā nonākušā Skonto stadiona nekustamā un kustamā īpašuma īpašnieks Adventika Group vērsās policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par tiesu izpildītāja pilnvaru pārsniegšanu demontāžas darbu veikšanas dēļ.

LETA aprīļa sākumā ziņoja, ka Skonto stadionā notiek kustamā īpašuma demontāža, noņemot apgaismojuma stabu prožektorus un tribīņu krēslus. Kā portālam Delfi toreiz tika apliecinājis Light īpašnieks Alans Selters, Skonto stadionā notiek uzņēmumam piederošās kustamās mantas apķīlāšana un izņemšana, kā to paredzot tiesas spriedums. Saskaņā ar portāla ziņoto, uzņēmuma īpašums esot stadiona tablo, tunelis, pa kuru futbolisti iznāk uz spēlēm, kā arī stadionā esošie futbola vārti.

Savukārt LFF prezidents Guntis Indriksons 19.aprīlī paziņoja, ka ir panākta vienošanās, ka demontāža Skonto stadionā vairs nenotiks un Latvijas futbola izlases spēli ar Portugāli varēs aizvadīt minētajā vietā.

Tikmēr raidījums de facto vēstīja, ka kriminālprocesā, kas sākts pēc Skonto stadiona pārdošanas darījuma, par aizdomās turētajām atzītas vairākas personas, tostarp arī Igaunijas pilsonis Alans Selters, kura interesēs pēdējās nedēļās no stadiona tika izvesti krēsli un cita manta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi