Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Otrā plāna solistus meklējot

Bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem olimpisko spēļu medaļu komplektus sadalīs februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Klaviatūras taustiņus deldējot, patiesība sporta ringā tālu nebūs jāmeklē. Kam vairāk spēlētāju NHL, tam arī sāpīgāks sitiens zem jostas vietas, bet vai tā ir?

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš ir licis noprast, ka Latvija ar Covid-19 uznācienu starptautiskajā ledus laukumā varētu būt ieguvēja. Savā ziņā loģika tam visam pamatā ir. Latvijai šosezon ir tikai četri stabili NHL spēlētāji – vārtsargs Elvis Merzļikins un uzbrucēji Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers. Kanāda, ASV Somija un Zviedrija var pretī likt četras pilnas maiņas, bet šis ir tas gadījums, kad kvantitāte varētu arī negarantēt pozitīvu rezultātu uz tablo.

Hokejā aizvien lielāku lomu spēlē tā saucamās specbrigādes. Tie ir spēlētāji, kuri ir meistarīgi izpildītāji skaitliskajā vairākumā un atkal cita ampluā izpildītāji, kuriem ir krampis savu vārtu priekšā, kad jau pārspēks ir pretiniekiem. Lai sameklētu otros, Vītoliņam nebūs jāmeklē adata siena kaudzē. Latvijas jaunlaiku hokejā ir vīri, kuri guļas zem ripu krusas, turpretī pirmās vijoles partijas izpildītājus īsti neredz. Laura Dārziņa un Kaspara Daugaviņa labākie gadi jau ierakstīti pagātnē. Savulaik pasaules čempionātā bija DDD maiņa, abiem iepriekš minētajiem pa vidu iestarpinot Andri Džeriņu, taču šīs paaudzes spēlētājiem labākie gadi jau ierakstīti pagātnē. Vismaz pasaules čempionāta statistika par to liecina. Jauna ēra īsti nav sākusies, jo aiz NHL bruņiniekiem vezuma vilcējus īsti neredz.

Stāsts jau ir par to, ka kādam vezums ir jāizkustina, bet pēc tam jau turētāji atradīsies. Ja būsim precīzāki, tad Latvijas hokejā uz vietām trešajā un ceturtajā maiņā vienmēr ir bijusi drūzmēšanās, turpretī līderu sniegums ir ietekmējis, cik augsts būs lēciens. Ar Artūru Irbi vārtos pret Latvijas viena cilvēka veidotu mūri punus ir dabūjuši NHL "superstāri". Vārtsargs Kristers Gudļevskis olimpiskajā turnīrā Sočos apturēja Kanādas izlases uzbrukuma lavīnu. Vārtsargs Edgars Masaļskis Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionātā arī ir ievilcis labāko astoņniekā. Hokejā divdesmit spēlētājiem nav viena un tā pati loma. Klavieres kādam ir arī jāspēlē. Nesēji gan jau Latvijas izlases modelī būs, bet vai bez Bļugera un Balcera būs arī spēlētāji, kuri nospēlēs pirmās vijoles partiju? 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi