Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Hilkenbergs pievienojas F-1 komandai Aston Martin kā rezerves un izmēģinājumu braucējs

Pirmās formulas (F-1) komandai Aston Martin pievienojies vācu pilots Niko Hilkenbergs, kurš būs vienības oficiālais rezerves braucējs un izmēģinājumu virzītājspēks 2021.gada sezonai, ceturtdien paziņoja F-1 komanda.

33 gadus vecajam Hilkenbergam ir 176 starti autosporta elites sacensībās "Williams", "Sauber" un "Renault" komandu sastāvā, kā arī 2012.-2016.gada pieredze "Aston Martin" priekšgājējos - "Force India" un "Racing Point".

Pagājušajā sezonā vācietis divas reizes aizstāja komandasbiedrus, kad Serhio Peress un Lenss Strols nevarēja braukt koronavīrusa dēļ. Šosezon viņš būs rezerves braucējs Kanādas braucējam Strolam un tautietim Sebastianam Fetelam.

"Ir lieliski panākt, ka šis līgums tiek parakstīts laicīgi - iepriekšējā gadā man nebija tik daudz laika, lai sagatavotos, pirms "ielēcu" mašīnā, "saka Hilkenbergs. "Man ir patiess prieks atkal strādāt kopā ar šo komandu, kuras rindās karjeras laikā esmu braucis daudzas reizes."

"Skaidrs, ka ceru, ka Fetels un Strols varēs braukt nepārtraukti šajā sezonā, taču komanda zina, ka var paļauties uz to, ka būšu gatavs, veikšu darbu lieliski un esmu pilnībā gatavs izaicinājumam," viņš piebilst.

Komandas izpilddirektors un vadītājs Otmars Safnauers priecājas, ka Hilkenbergs ir atgriezies uz "Aston Martin" "kuģa": "Šajos grūtajos laikos pieprasījums pēc spējīgiem un pieredzējušiem rezerves braucējiem ir īpaši svarīgs. Niko pagājušajā gadā pierādīja, ka var iekāpt automašīnā un lieliski braukt jebkurā brīdī. Tagad ar papildu sagatavošanās laiku mēs zinām, ka varam paļauties, ka viņš darbu paveiks izcili."

Strols Bahreinas "Grand Prix" finišēja 10.vietā, bet četrkārtējais pasaules čempions  Fetels šo nedēļas nogali labāk vēlēsies aizmirst.

Nākamās sacīkstes notiks 18.aprīlī Imolas trasē Itālijā.

Sezonas pirmajā posmā Bahreinā uzvaru svinēja pašreizējais pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons.

Viņš 2020.gadā izcīnīja jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas. Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi