Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Australian Open dāmu vienspēļu finālā tiksies Osaka un Breidija

Šosezon par Australian Open trofeju finālā cīnīsies japāniete Naomi Osaka un Dženifera Breidija no ASV.

Ranga trešais numurs Osaka pusfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Serēnu Viljamsu no ASV (WTA 11.).

Amerikāniete ātri panāca 2-0, bet vēlāk savu servi zaudēja ceturtajā un sestajā geimā, pirmajā setā piekāpjoties ar 3-6. Otro setu ar breiku sāka Osaka, bet Viljamsa astotajā geimā atguva zaudēto. Japāniete nākamajā izspēlē vēlreiz lauza pretinieces servi un brīdi vēlāk servēja par uzvaru mačā.

Viljamsa pēcspēles preses konferencē izplūda asarās, jo tenisistei neizdevās devīto reizi karjerā sasniegt turnīra finālu. Tāpat viņai nāksies gaidīt nākamo "Grand Slam" turnīru, lai lūkotu izcīnīt 24. šādas raudzes trofeju.

"Šodienas spēles rezultātu izšķīra kļūdas. Pieļāvu tik daudz kļūdu," pēcspēles preses konferencē teica Viljamsa. "Man bija iespējas uzvarēt. Varēju būt vadībā ar 5-0, bet šī bija mana kļūdu dienu."

Viljamsai arī tika vaicāts, kāpēc šajā spēlē viņa pieļāvusi tika daudz kļūdu, bet tenisiste nespēja atbildēt uz šo jautājumu un asarām acīs pameta preses konferenci.

Amerikāniete šajā spēlē pieļāva 24 nepiespiestās kļūdas, bet Osakai bija par trim mazāk. 

Finālā Osaka tiksies ar Breidiju (WTA 24.). Ar 22.numuru izliktā tenisiste vēl ne reizi nav spēlējusi "Grand Slam" finālā. Breidija pusfinālā ar 6-4, 3-6, 6-4 uzvarēja čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 27.), kurai bija piešķirts 25.numurs.

Muhova iepriekš turnīrā uzvarēja Aļonu Ostapenko, bet ceturtdaļfinālā izslēdza ranga pirmo numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas.

"Man trīc kājas un lēkā sirds," pēc uzvaras teica Breidija. "Kājas it kā bija "svaigas", bet nemaz nekustējās. Bija sajūta, ka esmu iestigusi dubļos."

Zīmīgi, ka Breidija ar Osaku pērn savā starpā tikās "US Open" pusfinālā, kur trīs setos pārāka bija japāniete. Breidija ar Osaku karjeras laikā tikusies trīsreiz, bet uzvaru izcīnījusi vienā mačā.

Muhova iepriekš labāko rezultātu "Grand Slam" turnīrā sasniedza 2019.gadā, Vimbldonā iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tāpat viņa vēl ne reizi "Grand Slam" turnīros nebija spēlējusi otrajā nedēļā.

Fināls starp Osaku un Breidiju notiks sestdien.

Sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs speciālos "burbuļa" apstākļos norisināsies līdz svētdienai. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi