Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Latvijas tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies uz 313.vietu

Gulbis turpina uzlabot savas pozīcijas ATP rangā

Šogad Gulbis uz neilgu laiku Miķelim Lībietim bija zaudējis Latvijas pirmās raketes godu, tomēr pēc Vimbldonas čempionāta trešās kārtas sasniegšanas viņš to atguva, jo no sestā simta beigām pakāpās uz 348.pozīciju. Savukārt tagad latvietis veicis kāpumu vēl par 35 vietām un ieņem 313.pozīciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē Gulbis aizkļuva līdz otrajai kārtai Zviedrijā notikušajā Bostades ATP World Tour 250, kur, neizmantodams divas mačbumbas, piekāpās Krievijas tenisistam Karenam Hačanovam.

Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnījies ar veselības problēmām un šobrīd turnīros piedalās ar aizsargāto rangu. Iepriekš latvietis izteica skumjas, ka viņam turnīru organizatori kūtri piešķir speciālos ielūgumus.

Šonedēļ Gulbis piedalīsies arī Gštādes ATP World Tour 250 turnīrā, kur pirmajā kārtā tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Danielu Brandsu. Vācietis pasaules rangā atrodams 205.pozīcijā, bet abu sportistu cīņa, visticamāk, notiks otrdien.

Latvijas otrā rakete Lībietis jaunākajā pasaules rangā tikmēr zaudējis divas vietas un ieņem 481.pozīciju, kamēr Mārtiņš Podžus atkāpies par vienu vietu un tagad ieņem 711.pozīciju.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 935.pozīciju, Rūdolfs Mednis atrodas 1587.vietā, kamēr Rihards Emuliņš meklējams 1676.pozīcijā. Savukārt Jānis Podžus ieņem 1864.vietu, kamēr Artūrs Lazdiņš pašlaik atrodas 2078.pozīcijā.

Tikmēr ATP ranga pirmajā desmitniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas. Pirmais numurs vēl joprojām ir brits Endijs Marejs, kamēr otro vietu ieņem pieredzējušais spānis Rafaels Nadals.

Savukārt trešais ir Vimbldonas čempionātā jau astoto reizi uzvarējušais šveicietis Rodžers Federers. Līdz ar uzvaru Vimbldonā Šveices tenisists apsteidzis amerikāni Pītu Samprasu, kurš arī septiņus titulus izcīnīja atklātās tenisa ēras laikā, kā arī britu Viljamu Renšovu, kurš septiņas reizes Vimbldonā triumfēja 19.gadsimta nogalē. Tāpat Federers kļuva par visu laiku vecāko Vimbldonas čempionu, jo 1975.gadā amerikānis Artūrs Ešs triumfēja, būdams gandrīz 32 gadus vecs, bet šveicietim patlaban ir 35 gadi.

Tikmēr ranga ceturto vietu saglabājis serbs Novaks Džokovičs, kamēr piekto pozīciju ieņem cits Šveices tenisists Stans Vavrinka. Savukārt sestais joprojām ir Vimbldonas čempionāta finālists Marins Čiličs no Horvātijas, kamēr septīto vietu ieņem austrietis Dominiks Tīms. Viņam seko japānis Kei Nišikori, bet devītajā vietā ir Milošs Raoničs no Kanādas, kamēr pirmo desmitnieku noslēdz bulgārs Grigors Dimitrovs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka par Horvātijā notikušā Umagas ATP World Tour 250 sērijas tenisa turnīra uzvarētāju svētdien negaidīti kļuva jaunais Krievijas tenisists Andrejs Rubļovs, kurš turklāt sākotnēji nemaz nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Pašlaik 19 gadus vecais krievs Umagas turnīra finālā ar 6-4, 6-2 pieveica itāli Paolo Lorenci, kurš bija izlikts ar ceturto numuru. Šis Rubļovam ir pirmais ATP tituls karjerā, bet jaunākajā pasaules rangā viņš no 74.vietas pacēlies uz 49.pozīciju.

Savukārt par ASV notikušā Ņūportas ATP World Tour 250 sērijas turnīra uzvarētāju kronēts mājinieks Džons Isners, kurš finālā ar 6-3, 7-6 (7:4) apspēlēja austrālieti Metjū Ebdenu. Līdz ar to 32 gadus vecais amerikānis ieguva savu 11.ATP titulu karjerā, bet Ņūportā iepriekš viņš bija uzvarējis 2011. un 2012.gadā.

Visbeidzot par Bostades ATP turnīra uzvarētāju tika kronēts pieredzējušais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-4, 6-4 apspēlēja Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas, tikdams jau pie sava 27.titula karjerā.

ATP dubultspēļu rangā Lībietis zaudējis četras vietas un ieņem 273.pozīciju, Stabiņš ir 1061.vietā, kuram 1160.pozīcijā seko Mednis. Tikmēr 1304.vietā ir J.Podžus, kamēr M.Podžus ieņem 1339.pozīciju, bet 18 gadus vecais Roberts Grīnvalds atrodams 1507.vietā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi