Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Vīriešiem uzvaru maratona distancē izcīnīja Gruzijas rekordists Daviti Harazišvili, kurš finišēja divās stundās 21 minūtē un 45 sekundēs, bet Serjogins viņam zaudēja 29 sekundes. Vēl pēc nepilnām piecām minūtēm finišēja Renārs Roze (02.27:13). Trešais labākais no latviešiem bija piektajā vietā finišējušais Aleksandrs Raščevskis (02.32:22).

Sievietēm uzvarēja somiete Jāna Strandvalla, kura finišēja divās stundās 55 minūtēs un divās sekundēs. Arī sieviešu konkurencē otrā un trešā vieta mājiniecēm - Siliņa zaudēja piecas minūtes un 19 sekundes, bet Anna Kļučņika bija vēl trīs minūtes un 44 sekundes lēnāka. Trešā labākā no mājiniecēm bija Monta Rēriha, kura finišēja septītā (03.14:31).

Pusmaratonā ar jaunu trases rekordu - 67 minūtes un 13 sekundes - uzvarēja kenijiete Džūdija Kemboja, pēc divām minūtēm un 40 sekundēm finišēja etiopiete Dibabe Debela, bet vēl 40 sekundes atpalika Kenijas skrējēja Agnesa Keino. Latvijas skrējēja Jeļena Ābele bija devītā (01.20:41).

Vīriešiem pirmās četras vietas ieņēma kenijieši. Uzvarēja pērn Rīgā pasaules čempionātā skriešanā bronzu guvušais Samvels Mailu ar finišu vienā stundā un 21 sekundē, 26 sekundes atpalika Kolinss Kipkorirs, bet vēl pēc 70 sekundēm finišēja Titus Kipkosgejs. Latvietis Jānis Višķers bija astotais (01:08.31).

2023.gadā par Latvijas čempioniem maratonā tika kronēti Aleksandrs Rasčevskis un Amanda Krūmiņa, bet pusmaratonā uzvaras svinēja Serjogins un Ilona Marhele.

Šogad Rīgas maratonam dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki no 104 valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacenšas 34.reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi