Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kamaniņu braucējs Aparjods: PČ junioriem lielākā cīņa būs pašam ar sevi

Ir lietas, pie kurām vēl jāpiestrādā, bet tā kā pasaules čempionāts notiks mājās, droši vien vislielākā cīņa būs pašam ar sevi, pirms nedēļas nogalē Siguldas trasē gaidāmā pasaules čempionāta kamaniņu braukšanā junioriem atklāj viens no mājinieku favorītiem Kristers Aparjods, kuram šis būs sezonas svarīgākais starts.

Pasaules čempionātā junioriem, kas Siguldā notiks trešo reizi vēsturē, pieteikušies 140 jaunie sportisti no 21 valsts. Aparjods pērn kļuva par junioru pasaules vicečempionu un arī šogad mājās mērķē uz augstākajām vietām.

Siguldā noslēgusies oficiālā treniņu nedēļa, par kurā iespēto latvietis ir apmierināts.

"Pēc treniņu nedēļas sajūtas ir labas, tika aizvadīti pāris treniņbraucieni, kas nerādīja sliktas tendences. Protams, ir lietas, pie kā nedaudz vairāk jāpiestrādā, bet, tā kā šoreiz čempionāts notiek mājās, droši vien vislielākā cīņa būs pašam ar sevi," Aparjoda teikto citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Kamaniņu braucējs uzskata, ka sacensības mājas trasē viņam dos papildu priekšrocības, taču cīņa vienalga solās būt sīva. "Runājot par tendencēm, protams, gan jau ir lietas un niansītes, kuras zinu labāk kā pretinieki, bet tāpat cīņa neizpaliks, un sacensības solās būt interesantas," bilda sportists.

Šosezon Aparjods divos Pasaules kausa posmos junioriem ir bijis otrais, kā arī izcīnījis sudraba medaļu Eiropas čempionātā junioriem. Tāpat viņš tika pie Vecā kontinenta bronzas komandu stafetē, startējot kopā ar Ievu Elīnu Vītolu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi.

Tikmēr juniore Anda Upīte norādījusi, ka sacensību trase ir ļoti labi sagatavota. "Ar prognozēm neaizraušos, jo notikt var jebkas. Kamanas ir ļoti labas, tāpēc atliek nobraukt labi un stabili, un tad arī rezultātam jābūt labam," optimisma pilna ir Upīte.

Sestdien Siguldā medaļas dalīs juniori un juniores, savukārt svētdien tiks aizvadītas sacensības divniekiem un komandu stafete.

Pirmo reizi pasaules čempionāts junioriem Siguldā risinājās 1993.gadā, bet otro reizi šīs sacensības Latvijas trasē tika aizvadītas 1998.gadā, kad junioru konkurencē triumfēja Mārtiņš Rubenis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi