Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Starp dopinga lietošanā aizdomās turētajiem ir arī Krievijas bobsleja četrinieks - Soču olimpiskie čempioni

Krievijas medijs: Starptautiskā federācija negrasās pārcelt Sočos plānoto čempionātu

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (SBSF) negrasās atņemt Sočiem tiesības nākamā gada februārī rīkot pasaules čempionātu, vēsta Krievijas izdevums Izvestija.

Atsaucoties uz sarunu ar SBSF ģenerālsekretāri Heiki Grosvangu, izdevums vēsta, ka čempionāts notiks turpat, kur plānots iepriekš - olimpiskajā kamaniņu un bobsleja trasē Sanki Sočos. 

Tieši šis iemesls un bažas par personīgo un informācijas drošību par iespējamo boikotu licis izšķirties ASV izlasei, kuru atbalsta arī vietējā Olimpiskā komiteja. Par boikotu svētdien paziņoja Latvijas skeletona izlase, bet tuvākajā laikā lēmumu pieņems mūsu bobslejisti. Savukārt otrdien kļuvis zināms, ka boikotu nopietni apsver arī pēdējos gados strauji progresējusī Dienvidkoreja, kuras sportisti ir pretendenti uz godalgotajām vietām kā bobslejā, tā skeletonā.

"Neskatoties uz ASV sportistu boikotu, federācija uzskata, ka nav nekāda iemesla, kādēļ čempionātu nevarētu aizvadīt Sočos," norādījusi Grosvanga. Tāpat zināms, ka sportistiem, kuri izlems boikotēt pasaules meistarsacīkstes, no SBSF puses nekādas sankcijas nav paredzētas. "Mēs nediskvalificējam sportistus vai izlases, ja viņi neizmanto iespēju piedalīties pasaules čempionātā."

Zīmīgi, ka viens no SBSF galvenajiem sponsoriem ir Krievijas kompānija Gazprom.

Tikmēr Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) norāda, ka respektē Latvijas skeletona izlases lēmumu nepiedalīties pasaules čempionātā Sočos.

“Es cienu mūsu sportistu lēmumu nepiedalīties pasaules čempionātā Sočos. Tuvākajā laikā mēs gaidām Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas lēmumu par pasaules čempionāta bobslejā un skeletonā norises vietu 2017.gadā. Ja tā tiks mainīta, mūsu skeletonisti piedalīsies pasaules čempionātā”, akcentē LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

“Mēs respektējam mūsu atlētu un federāciju tiesības pieņemt pamatotus un argumentētus lēmumus par startiem sacensībās”, atzīst LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. 

Savu lēmumu par dalību pasaules čempionātā Sočos 2017.gadā tuvākajās dienās paziņos arī citu valstu nacionālās bobsleja un skeletona izlases. 

Piektdien Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītājs Ričards Maklarens paziņoja, ka 12 Krievijas sportistiem, kuri 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja medaļas, to vidū arī četras zelta godalgas, Olimpiādē bija pozitīvas dopinga analīzes.

Maklarens savā ziņojumā uzsver, ka dopinga analīžu viltošanā bijusi valsts izstrādāta sistēma, kurā līdzdarbojās Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) darbinieki, Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) un Maskavas Antidopinga laboratorija. Par notiekošo lietas kursā bijis arī Krievijas sporta eksministrs, bet tagad valdības viceprezidents Vitālijs Mutko, toties Krievijas Olimpiskās komitejas augstākās amatpersonas par notiekošo informētas nebija.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir ieteikusi ziemas sporta veidu federācijām sacensības no Krievijas pārcelt uz citām vietām. SOK, piemērojot sankcijas, apņēmās neorganizēt un neatbalstīt Krievijā paredzētās sacensības. Sākotnēji šīs sankcijas tika piemērotas līdz šī gada beigām, bet nupat tās pagarināja uz nenoteiktu laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi