Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

9 no 10 ienākošajiem e-pastiem ir mēstules

Kā liecina Inbox dati, 95% no ienākošo e-pastu plūsmas ir mēstules. Vidēji reizi mēnesī tiek veikti kiberuzbrukumi, kurus uzņēmuma aizsardzības sistēmas sekmīgi novērš. Izejošie e-pasti praktiski nesatur kaitnieciskas vēstules un vīrusus.

Inbox operatīvi novērš mēstules, vīrusus un pikšķerēšanas mēģinājumus. Inbox e-pasti ir arī īpaši droši pret trešo pušu piekļuvi, jo IT sistēmas uzbūve nodrošina pilnu aizsardzību pret uzbrukumiem. Savukārt attiecībā uz drošības iestāžu pieprasījumiem Inbox politika ir stingra – piekļuve e-pasta saturam tiek nodrošināta tikai ar tiesas lēmumu. Turklāt Latvijas normatīvie akti neattiecina uz e-pasta pakalpojumu sniedzējiem prasības uzglabāt saraksti, bet uzņēmums pats nekādos apstākļos necaurskata klientu e-pastus.

Nākotnē plānojam kļūt vēl pievilcīgāki lietotājiem, īpaši pievēršoties jauniešu auditorijai. Lai arī pieaug dažādu saziņas rīku, kā Viber un WhatsApp popularitāte, tie vairāk ir SMS aizstājēji, kamēr e-pasts joprojām paliek kā pamata elektroniskās saziņas līdzeklis,” Inbokss valdes priekšsēdētājs Andris Griķis.

Kopā ar grupas uzņēmumiem Igaunijā (Mail.ee) un Lietuvā (Inbox.lt) Inbox Baltijā kopumā ir vairāk nekā 1.7 miljoni aktīvu e-pasta lietotāju. Reaģējot uz pieprasījumu, Inbox jau ir ieviesis spāņu valodas saskarni gan mobilajās, gan datoru versijās. Atšķirībā no ārvalstu e-pasta pakalpojumu sniedzējiem, Inbox ir augsto tehnoloģiju kompānija, kas nodrošina tehnisko atbalstu latviešu un krievu valodās, turklāt ne tikai ar e-pasta starpniecību, bet arī telefoniski. Piemēram, 2015.gadā kontaktu centrs apkalpoja 6700 klientu zvanus. Vairākums no klientiem vērsušies pēc palīdzības saistībā ar aizmirstām e-pastu pieejas parolēm.

Lai arī gadā Inbox īpašniekiem tiek izteikti 3-4 piedāvājumi pārdot uzņēmumu, pagaidām uzņēmumu viņi plāno turpināt attīstīt pašu spēkiem. Vienlaikus tiek vērtētas iespējas iegādāties e-pasta pakalpojumu sniedzējus citās Eiropas valstīs. Pagaidām piemērotu variantu nav daudz, bet atsevišķās valstīs notiek sarunas par pirkšanu.

Papildus e-pasta pakalpojumam Inbox piedāvā arī dažādus izklaides, informatīvo un saziņas produktus, no kuriem populārākais ir spēļu pakalpojums games, kuru 2015.gada decembrī izmantoja 127 343 lietotāju. Tam seko datņu apmaiņas pakalpojums files (42 583 lietotāju) un izklaides pakalpojums fun (33 994 lietotāju, dati: Gemius Audience, 12.2015.).

Pēdējo divu gadu laikā par 41% ir pieaugusi Inbox mobilo lietotņu auditorija, kas 2014.gada janvārī bija aptuveni 91 000 lietotāju, bet 2015.gada decembrī sasniedza 130 000 lietotāju. Inbox ar auditoriju vidēji 590 000 lietotāju dienā apsteidzot arī daudzus populārākos ārzemju resursus

Uzņēmums turpina strādāt ar stabili augošu apgrozījumu, un 2015.gadu noslēdza ar 3 159 320 eiro apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk, nekā 2014.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 2 807 254 eiro. Uzņēmuma neauditētā peļņa pērn pieaugusi vairāk, nekā divkārt, sasniedzot 380 354 eiro. 2014. gadu Inbox noslēdza ar 172 691 eiro peļņu.

Vairāk nekā desmit gadus Inbox ir Latvijas lielākais daudzfunkcionālais portāls, kura pakalpojumu klāstā ir e-pasta un failu apmaiņas pakalpojumi, izklaide, spēles, iespējas augšupielādēt un dalīties ar savām fotogrāfijām. Inbox piedāvā arī mobilās lietotnes, biznesa risinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko