Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nokia savu mobilo telefonu ražošanas biznesu pārdos Microsoft

Somijas mobilo telefonu gigants Nokia otrdien paziņoja, ka mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību pārdos ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam Microsoft par 5,44 miljardiem eiro (3,8 miljardiem latu), tādējādi pārtraucot savu darbību kā mobilo telefonu ražotājs.

Nokia ASV IT gigantam nodrošinās tiesības uz desmit gadiem izmantot tās patentus, bet pati kompānija koncentrēsies uz tīklu infrastruktūru un pakalpojumiem, nodēvējot to par "labāko virzienu Nokia un tās akcionāriem."

Uzņēmums arī paziņoja, ka nekavējoties no amata atkāpsies Stīvens Elops, kurš Nokia vadītāja amatā stājās 2010.gadā, cerībā uzlabot kompānijas finansiālo stāvokli.

Nokia vairāk nekā desmit gadus bija pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs, taču 2011.gadā šo titulu zaudēja Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam Samsung. Kopš tā laika starptautiskās reitingu aģentūras samazinājušas uzņēmuma kredītreitingus saistībā ar bažām par tā finansiālo stāvokli.

Kā vēstīts, jūlija sākumā Nokia paziņoja par vienošanos, lai iegādātos Vācijas rūpniecības koncernam Siemens piederošos 50% Nokia Siemens Networks (NSN) akciju, par tām samaksājot 1,7 miljardus eiro (1,2 miljardus latu). Pēc darījuma pabeigšanas 2013.gada trešajā ceturksnī NSN kļūs par Nokia pilnībā piederošu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko