Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina pieteikties "stop motion" īsfilmu radošajai darbnīcai

Ir sākusies dalībnieku pieteikšanās uz radošās izpausmes darbnīcu "Radi un rādi". Pirmā nodarbība notiks 2012. gada 14. janvārī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā. 60 pretendentiem būs iespēja izveidot īsfilmas par vides saudzēšanu un saglabāšanu stop motion tehnikā. Strādājot šajā tehnikā, katrs kadrs tiek uzņemts atsevišķi, tā, ka fotografētie priekšmeti veido dzīvu kustību.

Kāpēc tieši stop motion? Pirmkārt jau tāpēc, ka šis tehniskais paņēmiens ir ļoti elementārs un viegli apgūstams. Otrkārt – lai izveidotu šādu īsfilmu, nepieciešams tikai fotoaparāts, ieteicams ir fotostatīvs un vēlme radoši darboties. Šis paņēmiens pārsteidz ar to, cik vienkārši var fotogrāfiju atdzīvināt un padarīt kustīgu! Un tieši ar to interesanta ir stop motion tehnika - videoklipu veidošana no daudzu fotogrāfiju virknējuma.

Jauniešu grupa "Digitrix" jau vairākus gadus nodarbojas ar šādu praktisko nodarbību un radošo konkursu organizēšanu. Līdzīgas radošās darbnīcas ir rīkotas gan festivālā "Positivus", gan raidījuma SeMS tešraidēs, gan Rīgas Amatniecības vidusskolā. Ir jau izveidojies savs atbalstītāju un fanu loks.

Šoreiz "Digitrix" jaunieši, pateicoties Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras, Sony Baltic un Moderno tehnoloģiju attīstības fonda atbalstam, nodarbībā piedāvās gan tehniku, gan padomus, kurus sniegs šajā jomā zinoši jauniešu radošās grupas pārstāvji. Radošās izpausmes darbnīcai var pieteikties arī dalībnieki, kam nav priekšzināšanu stop motion īsfilmu veidošanā. Dalībniekiem jāņem līdz tikai labs garastāvoklis un vēlme radoši strādāt. Īsfilmu tēma - vides saudzēšana un saglabāšana. Vai tiešām apkārtējās vides saglabāšana ir tik apdraudēta, ka nepieciešams rīkot šādas un līdzīgas akcijas? Par to nodarbību laikā stāstīs zoologs un aktīvs dabas pētnieks Ingmārs Līdaka.

Nodarbības beigās izveidoto īsfilmu autoriem būs iespēja savus darbus prezentēt un dalīties iespaidos par šajā dienā gūtajām zināšanām un pieredzi. Lai popularizētu autoru darbus un dabas saudzēšanas ideju, tūlīt pēc radošās darbnīcas norises, īsfilmas iecerēts publicēt www.youtube.com un www.digitrix.lv .

Nodarbību apmeklējums būs bez maksas. Pieteikties dalībai radošajā darbnīcā "Radi un rādi" var jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem mājas lapā www.digitrix.lv vai nosūtot informāciju par sevi (vārds, uzvārds, vecums, mācību iestāde, kurā mācies vai darba vieta, kur strādā) uz e-pastu [email protected]. Papildus informācija pie projekta vadītāja Jāņa Čudara, tālr.: 28381271.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko