Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

IMT-Advanced līdz 500 reizēm ātrāks par 3G

Kamēr esam Latvijā sākuši baudīt 4G datu savienojuma augļus, pārsvarā ar datoram pievienojamu USB spraudni, jo 4G atbalstošus viedtālruņus veikalos vēl ir jāmeklē, telekomunikāciju tirgus jau gatavojas nākamajiem ātrumiem.

Telekomunikāciju apvienības sapulces tikšanās laikā tika apstiprināts nākamās paaudzes mobilo datu pārraides standarts - IMT-Advanced, kas ietver arī LTE-Advanced un WiMAX 2 paaudzes (WirelessMAN-Advanced) standartus. Starptautisko Telekomunikāciju apvienības (International Telecommunication Union, jeb ITU) eksperti norāda, ka standarta ietvaros sasniedzamas ātrums būs 500 reižu lielāks par 3G piedāvāto. Laika posms, kas ir lietotājam jāpagaida, nospiežot kaut ko ekrānā un saņemot rezultātu, vienkārši izzudīs. Izdevumam The Australian, Starptautisko Telekomunikāciju apvienības pārstāvis Sandžejs Ačaria stāsta, ka būs nepieciešami vismaz divi plānošanas un projektēšanas gadi tehnoloģiju atbalstošām iekārtām. Tiek pieminēts, ka jaunais standarts izmantos radio frekvenču spektru efektīvāk.

Mans LMT 4G spraudnis man sniedz lejuplādes ātrumu ap 25 megabitiem sekundē un, ja man kāds jautā, kāpēc ne visus 100, tad man rodas pretjautājums - ko tādu var izdarīt ar 25, ko nevar ar, piemēram, 10? Tomēr bez privātpersonām ar mobilajiem tālruņiem, kuri skatās plūsmotu video vai augšuplādē savas 5 un 8 megapikseļu fotogrāfijas, ir arī korporatīvais tirgus, kas nereti balstās uz bezvadu interneta savienojumiem. Dažādas drošības, uzraudzības, procesu vadības iekārtas, kurām nepieciešams bezvadu savienojums arvien pieaugošā interneta pārsūtīto datu apjoma tirgū pieprasa jaunus ātrumus. Starp citu, arī jūrā.

Protams, paies laiks, kamēr šāds ITM-Advanced savienojums sasniegs attīstīto ASV, Eiropas valstu, Korejas vai Japānas lietotāju viedtālruņus un iekārtas, nemaz nerunājot par Latvijas iedzīvotājiem, tomēr lai mūs nebeidz pārsteigt cilvēki un organizācijas, kas plāno tehnoloģiju tirgu desmitgadēm uz priekšu!

Starp citu, šī pati Starptautiskā Telekomunikāciju Apvienība, šī gada 12. janvārī saņēma arī Emmy balvu par nopelniem bezvadu audio plūsmošanas standartu izveidē. Balvas saņēmēju grupas sastāvā ir speciālisti gan no Dolby Laboratories, gan Camden Labs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko