Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Izveido Baltijā lielāko pneimopasta sistēmu

Hansab ir izveidojis lielāko pneimopasta sistēmu Baltijā pēc darba staciju skaita. Projekts ir īstenots vienā no Latvijas lielākajām medicīnas iestādēm - "Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā". Risinājums ir vērtējams kā unikāls veselības aprūpes nozarē visā Baltijā.

Jaunā pneimopasta sistēma ir paredzēta asins paraugu, biopsijas materiālu, asins preparātu, kā arī medicīnisko dokumentāciju nosūtīšanai starp stacionāriem un to nodaļām. Tā ir ātra un droša laboratorisko izmeklējumu un citu sūtījumu nogāde, kas efektivizēs slimnīcas darbu, turpmāk aizstājot kurjerus un pārvadājumus.

Ingemārs Liakovičus, SIA Hansab valdes priekšsēdētājs stāsta: "Realizēt šo sistēmu Rīgas Austrumu slimnīcā mums palīdzēja arī līdz šim uzkrātā pieredze, piemēram, īstenotais projekts Zviedrijā, Hudding slimnīcā, kur UAB Hansab servisa inženieri izbūves darbus veica pat 8 km garai šādai sistēmai. Rīgas Austrumu slimnīcā izveidotā pneimopasta sistēma ietver 14 pneimopasta stacijas - stacionārā "Gaiļezers" Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, Toksikoloģijas un sepses klīnikā, Intensīvās terapijas klīnikā, laboratorijā, Asinsdienestā, Endoskopijas nodaļā un Operāciju blokā, stacionārā "Latvijas Onkoloģijas centrs" poliklīnikā, Operāciju blokā un laboratorijā, kā arī Patoloģijas centrā un Tiesas medicīnas centrā. Pneimopasta transportēšanas līnijas savieno ne tikai dažādas stacionāru struktūrvienības, bet arī dažādās ēkās esošos stacionārus. Kopējais transportēšanas līniju garums slimnīcā ir vairāk nekā 1200 metri."

Pneimopasta sistēmas izmaksas mērāmas ap 120 tūkstošiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko