Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Microsoft Windows 8 iespējas izstrādātājiem

Jaunais Windows 8 kopā ar "Metro Style" saskarni, ar kuru esam jau iepazinušies jaunajā Windows Phone 7 operētājsistēmā, piedāvā arī vienkāršas iespējas izstrādātājiem veidot savas aplikācijas un izvietot tās jaunajā aplikāciju veikalā.

Līdzīgi kā neskaitāmi noderīgu aplikāciju un spēlīšu veidotāji visā pasaulē līdz šim varēja veidot un piedāvāt pasaulei sevis izstrādātas programmiņas, piemēram Android un Apple tālruņiem, ar jauno Windows 8 šādas iespējas tiek piedāvātas arī Windows videi.

Līdz šim vairāk Windows vides programmētājiem pazīstamā programmatūras vide dažādu aplikāciju izveidei, Visual Studio, tās 11. versijā papildus jau pieejamām programmatūras valodām, piedāvā arī HTML5. Neskaitāmi tūkstoši mājas lapas programmētāju pasaulē un arī Latvijā, kas ir pazīstami ar HTML un JavaScript valodām, kas līdz šim ir tikušas izmantotas mājas lapu izstrādei, tagad varēs, apgūstot HTML5 iespējas, izstrādāt aplikācijas Windows 8 videi. Tas pavērs lielas iespējas daudziem izstrādātājiem realizēt savas idejas pagaidām vēl pilnīgi konkurences brīvā vidē.

Kā jaunumu, Windows piedāvā jaunu aplikāciju tirdzniecības vidi, kas būs pieejama visas pasaules patērētājiem. Izstrādātājs, kurš ir izveidojis programmu jaunajai Windows videi, varēs pārbaudīt tās darbību gan datora operētājsistēmas videi, gan tālrunim. Sistēma piedāvās pašam lietotājam noteikt plānoto aplikācijas cenu un pārdošanas noteikumus, piemēram, vai aplikāciju lietotāji varēs izmēģināt ar iespējām iegādāties vēlāk. Microsoft ir nodrošinājis caurspīdīgu aplikāciju pieņemšanas un pārbaudes procesu, kura posmiem izstrādātājs varēs rūpīgi sekot mājas lapā. Jaunā Windows 8 operētājsistēma darbojas gan ar X86 sistēmas, gan ar ARM sistēmas procesoriem, kas paver ne tikai klasisko datoru lietotāju, bet arī planšetdatoru un tīmekļdatoru lietotāju tirgu, kā arī Windows Phone 7 tālruņu lietotāju tirgu.

Par jaunās sistēmas popularitāti liecina fakts, ka izstrādātājiem pieejamā versija testēšanai pieprasījumu pārslodzes dēļ pat bija grūti pieejama. Papildus informāciju iespējams atrast mājas lapā www.buildwindows.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko